Stiri din tulcea

De mâine, stadionul din Murighiol va găzdui cel mai mare festival de artă din mediul rural

12 octombrie 2023
De mâine, stadionul din Murighiol va găzdui cel mai mare festival de artă din mediul rural

De mâine, stadionul din Murighiol va găzdui cel mai mare festival de artă din mediul rural

Festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, ajunge pentru prima dată în comuna tulceană Murighiol, mai exact, pe stadionul din comună, în perioada 13-15 octombrie, transmite Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”, în calitate de organizator.
Programul festivalului include filme românești precum Ghinionistul (r. Iura Luncașu) și Libertate (r. Tudor Giurgiu), concerte cu Marius Mihalache sau Mihai Mărgineanu & Band și ateliere pentru copii și tineri, toate cu intrare liberă.

Potrivit organizatorului, acest festival oferă participanților oportunitatea de a întâlni actori și regizori, artiști plastici și muzicieni și contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă.

Film in sat ateler pictura oct 23 Murighiol

Pe pagina oficială a fetivalului a fost publicat programul atelierelor gratuite din cadrul evenimentului la care sunt invitați să participe copiii și tinerii din Murighiol și care vor avea loc sâmbătă și duminică. Vor fi ateliere de desen, chimie, broderie, împletituri locale, dar și lansări de carte sau ateliere și discuții de conștientizare a problemelor de mediu locale și soluții.

Sâmbătă, 14 octombrie 2023 :
– 11:00 Atelier ISU – lansare de carte
– 12:00 Atelier de pictura „Pe ape” cu Cuzina
– 13.00 Atelier – Ce fel de Deltă ne dorim?!
– 14.00 Duo de pictură – Peisajul Deltei: ape, vegetație, faună, floră
– 16:00 Cusături, Râuri – atelier de coasere inspirat din broderia țărănească tradițională
Duminică, 15 octombrie 2023 :
– 11:00 Atelier de chimie
– 12:00 Atelier de împletituri locale

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 13 octombrie, de la ora 18:00 iar în programul serii se regăsește scurtmetrajul „Între marginile zilei” (regia Andreea Lăcătuș), care va rula în prezența actriței Andreea Grămoșteanu, precum și filmul de lungmetraj „Ghinionistul” (r. Iura Luncașu), cu Vlad Logigan, Sânziana Tarța și Gheorghe Visu în rolurile principale.

Film in sat Intre marginile zilei regia Andreea L

Sâmbătă, pe 14 octombrie, iubitorii de muzică au parte de două concerte: de la ora 17:00, concert Marius Matache, iar de la 19:00, concert Mihai Mărgineanu, alături de trupa sa iar de la ora 20:00 va rula „Libertate”, noul film al regizorului Tudor Giurgiu, inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989.

Film in sat Libertate
Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului: Iulian Postelnicu, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Andreea Grămoșteanu, Toma Cuzin, Alexandru Papadopol, Alex Bogdan, Marius Manole, Leonid Doni, Alex Calangiu, Ștefan Iancu, Laurențiu Bănescu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras.Vor fi prezenți unii membri ai echipei.
Festivalul de Artă „

Film în Sat”, ediția din localitatea tulceană, este un proiect finanțat de Ministerul Culturii, Primăria Murighiol și Consiliul Local Murighiol.

(surse info , foto : fb Film în Sat – Murighiol, fb filminsat.official)