De mâine, Casa Memorială Panait Cerna se redeschide pentru public

19 mai 2022 | Cultura
De mâine, Casa Memorială Panait Cerna se redeschide pentru public

De mâine, Casa Memorială Panait Cerna se redeschide pentru public

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea a anunțat că începând de mâine, 20 mai 2022, Casa Memorială Panait Cerna din comuna Cerna se redeschide pentru public.

Obiectivul muzeal a fost închis temporar timp de 7 luni, din data de 20 octombrie 2021, pentru conservare.

Casa în care s-a născut poetul Panait Cerna este o locuinţă de meşteşugar de la sfârşitul secolului XIX, ce prezintă atât aspectele cele mai importante privind viaţa şi opera acestuia cât şi o expoziţie etnografică ce ilustrează specificul zonei.

Adresa : Cerna, com. Cerna
Program de vizitare:
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Luni și Marți: ÎNCHIS

Tot Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea îi anunță pe cei ce doresc să viziteze Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunarii” că sâmbătă, 21 mai 2022, obiectivul muzeal va fi închis.

Situația este cauzată de unele acțiuni necesare pentru repararea fațadei clădirii muzeului.

Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunarii”, numit si Acvariul Tulcea, aflat pe str. 14 noiembrie nr. 1, este printre cele mai vizitate muzee din municipiul și județul Tulcea.

ICEM Acvariul

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării este un loc preferat de localnici și turiști pentru recreere și socializare, atât datorită activităților pe care le desfășoară cât și pentru facilitățile create vizitatorilor: spațiul de joacă destinat copiilor, infotecă cu computere conectate la internet și programe interactive, wireless, iar pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sunt special amenajate rampa de acces, liftul interior și un grup sanitar adecvat. La ieșirea din Centru, vizitatorii au posibilitatea să achiziționeze diverse suveniruri.

Conceput ca o instituție de cultură complexă – muzeu și acvariu public – Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării a fost realizat prin efortul comun al Consiliului Județean Tulcea și al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea, în cadrul unui proiect derulat prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006. Este secție componentă a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și a fost inaugurat oficial la 14 aprilie 2009, pentru vizitare fiind deschis din 25 februarie 2009.

(sursă info și foto : icemtulcea, icemtl.ro)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT