Stiri din tulcea

De luni, cei interesați se pot vaccina și cu doza a 4-a împotriva COVID-19

11 mai 2022
De luni, cei interesați se pot vaccina și cu doza a 4-a împotriva COVID-19

De luni, cei interesați se pot vaccina și cu doza a 4-a împotriva COVID-19

Potrivit recomandărilor Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), este posibilă administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech, a anunțat Ministerul Sănătăţii.
Mai exact, de luni, 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, această a 4-a doză de vaccin împotriva COVID-19.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Imunizarea cu a 4a doză se recomandă în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

În ceea ce privește imunizarea copiilor cu vaccin anti-COVID-19, la nivel județean, potrivit celor declarate, pentru Agerpres, de preşedinta Colegiului Medicilor Tulcea, Emilia Stamate, de la jumătatea lunii martie, de când instituția a primit aprobare din partea autorităţilor pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani, 26 au fost vaccinaţi, iar din luna mai a anului trecut, la sediul Colegiului Medicilor Tulcea s-au vaccinat 956 de persoane cu vârste de până la 18 ani.

La această dată, numărul cazurilor de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 la nivel național a ajuns la 2.901.080, dintre care 20.368 în Tulcea, care a rămas printre județele cu cele mai puține cazuri, azi fiind raportat un singur caz nou COVID – 19, din cele 705 din întreaga țară, conform buletinului de azi, de la ora 13.00, transmis de Ministerul Sănătăţii.
Numărul de persoane internate în secțiile cu COVID-19 din unitățile sanitare de profil din țară, este în scadere, mai exact 913 pacienti, dintre care unul în județul nostru.

(surse info și foto : fb MinisterulSanatatii, Agerpres)