Stiri din tulcea

De la ora 16.30, Primăria Tulcea deschide oficial iluminatul festiv!

1 decembrie 2021
De la ora 16.30, Primăria Tulcea deschide oficial iluminatul festiv!

De la ora 16.30, Primăria Tulcea deschide oficial iluminatul festiv!

În această seară, de la ora 16.30, Primăria Tulcea deschide oficial iluminatul festiv. Pentru ca evenimentul să nu aibă parte de surprize neplăcute, Municipalitatea a făcut, în ultimele două seri, probe decorațiunilor luminoase montate în oraș. Primarul Ștefan Ilie a postat câteva poze în care arată cum vor lumina beculețele municipiul în aceste sărbători de iarnă:
luminite tulcea 2021 3 1 luminite tulcea 2021 7 1
luminite tulcea 2021 2 1 luminite tulcea 2021 13 2
luminite tulcea 2021 14 2 luminite tulcea 2021 15 2
luminite tulcea 2021 10 luminite tulcea 2021 4 1
luminite tulcea 2021 8 1 luminite tulcea 2021 6
„1 Decembrie este prilej de sărbătoare, de aceea, tot astăzi vom inaugura și iluminatul festiv. Pe parcursul acestei luni vom avea parte și de alte evenimente menite să ne apropie de atmosfera festivă a sărbătorilor.
Iluminatul Festiv
În speranța că vom regăsi starea de spirit care ne-a lipsit anul trecut, în acest an am alocat resurse similare celor din anii pre-pandemie, cu atât mai mult cu cât Tulcea se află printre municipiile fruntașe în privința gradului de vaccinare!
În plus, am extins iluminatul festiv și în cartierele orașului: Vest, Dalas, Lotizări, E3, Neptun, Monument, Alexandru cel Bun. Centrul și clădirea Primăriei vor fi iluminate sub un alt format, după un concept nou.
Târgul de Crăciun din Piața Civică
Momentan sunt 20 de căsuțe, iar în zilele următoare vor mai fi instalate încă 10. Aici puteți găsi: produse alimentare de sezon (brânzeturi, mezeluri, fructe românești, nuci, vin fiert, kurtos-kolacs), decorațiuni, produse din plante, jucării, produse din blană, îmbrăcăminte cu specific de sărbători, bijuterii. Târgul va funcționa până în data de 07.01.22, în intervalul orar 08.00-21.00.
Mestesugarii din Tulcea vor fi prezenți pe strada Unirii și, în funcție de numărul lor, aceasta va fi închisă timp de mai multe zile sau în weekend. Vom anunța din timp.
Iarmaroc Design Fair (17-19.12)
Primul târg de design din Tulcea, deja la a doua ediție într-un singur an. Evenimentul este inițiat de o tânără designer din Tulcea, Claudia Marian (#Mauverien), organizat de Primăria Municipiului Tulcea și I.C.E.M Tulcea. Aici veți găsi obiecte originale, creații de autor ale unor designeri sosiți din toată țara: ceramică, bijuterii, îmbrăcăminte, carte-obiect, decorațiuni etc. Vor fi prezenți în jur de 15 expozanți și, pentru a încălzi atmosfera, vom avea printre noi cele mai bune produse locale de cofetărie, ceai, cafea, la care se vor adăuga alte surprize.
Bradul Tulcenilor
O inițiativă cetățenească venită din partea unei studente din Tulcea. Și-a propus să mobilizeze elevi, studenți, alți tulceni, dar și sponsori locali, într-o acțiune menită să incurajeze solidaritatea. În zilele de 16&17 decembrie, tulcenii sunt invitați să participe la împodobirea unui brad ce va fi amplasat pe strada Unirii. Fiecare va putea aduce cadouri, acestea vor fi strânse în jurul bradului, apoi vor fi dăruite copiilor aflați în situații dificile.
Sărbătorile înseamnă apropiere sufletească și grijă față de cei dragi, de aceea vă rog să țineți seama în continuare de măsurile de protecție împotriva COVID-19.
Suntem în continuare nevoiți să ne adaptăm permanent pentru a proteja sănătatea noastră și a celor dragi.”
a declarat, în urmă cu puțin timp, primarul Ștefan Ilie.