De azi se poate circula pe Transfăgărășan

15 iunie 2022 | Turism
De azi se poate circula pe Transfăgărășan

De azi se poate circula pe Transfăgărășan

De astăzi, 15 iunie, ora 08.00, traficul rutier pe DN 7C – Transfăgărășan este redeschis circulației pentru toate categoriile de autovehicule, potrivit informațiilor transmise de Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Prin urmare se va putea circula pe tronsonul închis în sezonul rece și se va putea ajunge cu mașina până la Cabana Bâlea Cascadă, la 1234 m altitudine.

Decizia a fost luată în urma inspecției realizate ieri pe Transfăgărășan, de o comisie de revizie specială, condusă de directorul Direcției Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR SA, Florea Dascălu, ce a verificat dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației și oferă toate condițiile pentru participanții la trafic, potrivit CNAIR , care a menționat că în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, lucrările pentru curățarea și pregătirea drumului au fost efectuate cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie.

Și Transalpina (DN 67C) – cea mai înaltă şosea din România, a fost deschisă în acest an, înainte de data preconizată, mai exact în prima zi a acestei luni, dar cu unele restricţii.

wiki Transfagarasan harta

Transfăgărăşanul, cu o lungime de 151 km, este un drum de munte ce străbate Munții Făgăraș și astfel face legătura între Muntenia și Transilvania.

(sursă info și foto : politiaromana.ro, CNAIRSA, ro.wikipedia.org)

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024

  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public,…

CISTESTE MAI MULT