Stiri din tulcea

Daruri create și oferite de deţinuţi din Penitenciarul Tulcea

23 decembrie 2022
Daruri create și oferite de deţinuţi din Penitenciarul Tulcea

Daruri create și oferite de deţinuţi din Penitenciarul Tulcea

În cadrul activității sociale ,,Crăciunul – bucuria sufletului”, organizată de Penitenciarul Tulcea în perioada 20 – 22 decembrie 2022, 37 de deținuți au confecționat obiecte decorative ce au fost oferite ieri, 22 decembrie, persoanelor aflate la Azilul de bătrâni ,,Sfântul Nectarie” Tulcea, în vederea marcării sărbătorii Crăciunului, conform unui comunicat de presă emis de instituția citată, primit la redacție.

Implicarea detinuților în astfel de activități, oferă acestora posibilitatea de a suplini lipsa familiei, de a-şi reaminti de spriritul sărbătorilor şi le dezvoltă capacitatea empatică şi compasiunea.

În plus, acest tip de activități specifice sărbătorilor de iarnă, sunt agreate de către persoanele condamnate întrucât le reamintește de importanţa conservării tradiţiilor şi obiceiurilor Sărbătorilor Creştine, ajutându-i să trăiască sentimentul şi emoţia în spaţiul carceral.

Proiectul are ca scop cultivarea unui comportament bazat pe empatie, generozitate, compasiune şi a dorinţei de implicare în acţiuni caritabile a persoanelor private de libertate, cu ocazia sărbătorii Crăciunului.

(sursă info și foto : comunicat de presă Penitenciarul Tulcea)