Stiri din tulcea

DAPS Tulcea: S-au cerut 1500 de formulare pentru ajutorul de încălzire! Se depun până la data de 20 noiembrie!

5 noiembrie 2021
DAPS Tulcea: S-au cerut 1500 de formulare pentru ajutorul de încălzire! Se depun până la data de 20 noiembrie!

DAPS Tulcea: S-au cerut 1500 de formulare pentru ajutorul de încălzire! Se depun până la data de 20 noiembrie!

DAPS Tulcea transmite că până în prezent au fost puse la dispoziţia solicitanţilor tulceni 1.500 de formulare tip şi până la data de 04 noiembrie s-au înregistrat 432 de cereri dintre care 242 de solicitări de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, 112 cereri ajutor pentru încălzirea cu gaze naturale, 65 de solicitări ajutor pentru lemne şi combustibili petrolieri şi 13 cereri ajutor pentru energie electrică.

DAPS Tulcea mai transmite că:

ℹ Legea 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție sociala pentru consumatorul vulnerabil de energie stabilește criteriile de încadrare a familiilor şi persoanelor singure în categoria consumatorilor vulnerabili de energie şi reglementează o serie de măsuri de protecţie socială pentru aceştia.

ℹ Comparativ cu sezonul rece anterior, Legea 226/2021 vine cu o majorare a cuantumului ajutorului acordat, dar şi cu o creştere a plafonului de venit până la care se poate acorda ajutorul pentru încălzirea locuinţei.

ℹAstfel, începând cu sezonul rece 2021-2022 ajutorul se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, respectiv de până la 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

ℹDe asemenea tot ca o noutate, legea stabileşte faptul că persoanele care au veniturile mentionate anterior, beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcţie de sursele de energie utilizate în locuinţă. Şi în acest caz vorbim de un sprijin pentru consumul de energie electrică, gaze naturale, energie termică si pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.

ℹPentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi suplimentului pentru energie, familiile şi persoanele singure pot depune cererea şi declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia însoţită de documentele justificative, individual sau prin asociaţiile de proprietari/locatari, centre de colectare, la DAPS Tulcea, instituţie care asigură activitatea ce vizează primirea, verificarea şi prelucrarea solicitărilor pentru încălzirea locuinţei.

📎 Formularele tip se pot obţine de la sediul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea, str. Isaccei nr. 36 sau se pot descărca de la următorul link: https://daps.ro/ajutorul-pentru-incalzire.

💻De asemenea, solicitarea se poate realiza şi electronic prin transmiterea cererii şi a documentelor pe adresa de email contact@daps.ro.

❗Pentru a beneficia de ajutor pe toată perioada, respectiv noiembrie 2021–martie 2022, solicitările se depun până la data de 20 noiembrie, dar cererile se pot depune pe tot parcursul sezonului rece, iar ajutorul se acordă pentru perioada rămasă din sezon, precizează DAPS Tulcea!

(Sursă foto: universulargesean.ro)