DAPS Tulcea a încheiat seria de seminarii de parenting dar urmează ședințe de consiliere individuale și de grup

20 septembrie 2022 | Social
DAPS Tulcea a încheiat seria de seminarii de parenting dar urmează ședințe de consiliere individuale și de grup

DAPS Tulcea a încheiat seria de seminarii de parenting dar urmează ședințe de consiliere individuale și de grup

Seria celor 4 seminarii de parenting, susținute de către Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea în cadrul Proiectului Servicii integrate pentru VIITOR, s-a încheiat recent, ultimul seminar având ca temă „Cum pregătim copilul pentru procesul de educație „, potrivit informațiilor publicate de DAPS Tulcea.

DAPS Tl Seminarii Servicii integrate pt Viitor 4
Dar, așa cum au scris organizatorii pe pagina oficială, demersurile de a sprijinii părinții să realizeze un parenting conștient, care să aducă echilibru în familie, vor continua prin organizarea de ședințe individuale și de grup de consiliere parentală, pentru membrii grupului țintă ai proiectului.

Cele 4 seminarii au fost realizate cu scopul de a sublinia aspectele esențiale ale tematicilor abordate, care să fie punct de plecare către studiul și meditația proprie.

Celelalte 3 seminarii din cadrul proiectului Servicii Integrate pentru Viitor au avut ca teme :

-„Cultura divorțului. Divorțul din perspectiva respectării interesului superior al copilului” : au fost abordate subiecte ca: aspecte și tipare ale divorțului toxic, frontul comun și când renunțăm la el, instrumente care să ne ajute să decidem când este constructiv și când este distructiv să abordăm subiecte sensibile cu copiii, cum să vorbim cu copiii noștri despre divorț, care sunt și cum evităm capcanele discreditării fostului partener, violența domestică, cauzele conflictelor dintre parteneri și cum pot fi gestionate ținând cont de diferențele genetice și de percepții, rolul asistenței sociale în monitorizarea copiilor cu părinți divorțați.
Fenomenul este foarte amplu și cu implicații emoționale negative majore, asociate unei traume, atât asupra foștilor soți, dar și asupra copiilor și chiar familiei extinse.

DAPS Tl Seminarii Servicii integrate pt Viitor 3
– „Tineri-viitori părinți” : au fost analizate aspecte esențiale privind rolul părinților în procesul de creștere a copiilor, cum abordăm diferite subiecte sensibile cu copiii noștri, diferențele intergeneraționale, cum realizăm un parenting conștient și unde începe parentingul.

DAPS Tl Seminarii Servicii integrate pt Viitor 2
– „Cum să fii un părinte mai bun” : au fost abordate subiecte ca: metode și tehnici de combatere a stresului, metode de limitare și depășire a situațiilor conflictuale apărute în mediul familial, cum să te conectezi cu copilul și cum să te faci ascultat și înțeles, rețele de suport, egalitatea de șanse și gen.

DAPS Tl Seminarii Servicii integrate pt Viitor 1
(sursă info și foto : fb daps.tulcea)

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT