Stiri din tulcea

Danube Delta Cup Internațional, mâine, la Babadag, cu o premieră națională

9 iunie 2023
Danube Delta Cup Internațional, mâine, la Babadag, cu o premieră națională

Danube Delta Cup Internațional, mâine, la Babadag, cu o premieră națională

Danube Delta Cup Internațional, ce a ajuns la a 9-a ediție, o competiție organizată de clubul Nippon Budo Sport, va avea loc mâine, 10 iunie 2023, la Babadag, și potrivit celor declarate de președintele clubului Nippon Budo Sport, sensei Nicolaie Pănuță, „ineditul acestei competiții” este faptul că va exista si proba de „kumite pe echipe”, pe lângă aceeași probă la individual (n.r. ramură a karate-ului ce presupune lupta directă între doi parteneri), fiind vorba de o premieră pentru țara noastră.

Azi , 9 iunie, a avut loc conferința de presă de deschidere a evenimentului Danube Delta Cup, ce va aduce la Tulcea un număr de 354 de sportivi de la 27 de cluburi din România, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria.

CJ Tl cofinantare Danube Delta Cup internat 10 iun 23

În calitate de reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, instituție co-finanțatoare a competiției, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la conferința de azi și a vorbit despre importanța susținerii sporturilor în general și a performanței sportive în particular, conform unui comunicat de presă CJ Tulcea, primit la redacție.

CJ Tl conferinta lansare D.D.Cup Internat 9 iun 23

„Pentru noi, Consiliul Județean Tulcea, este o onoare să venim în sprijinul unor echipe care au făcut performanță, iar sportivii lui Nicolaie Pănuță au venit acasă de fiecare dată «blindați» de premii.

Mai mult, este important să menționăm faptul că acest sport, karate kyokushin, este unul complet și dezvoltă atât corpul, cât și mintea.
Noi avem anual posibilitatea de a acorda finanțări în baza Legii nr. 350/2005, iar de fiecare dată Nippon Budo a reușit să acceseze fonduri și să organizeze, iată, de nouă ani, această cupă“,

a transmis, în cadrul conferinței, Dumitru Mergeani.

(surse info, foto : comunicat de presă CJ Tulcea, fb nicolaie.panuta)