Stiri din tulcea

Dacă este marți și e 13, înseamnă că este Ziua Informării Preventive

13 decembrie 2022
Dacă este marți și e 13, înseamnă că este Ziua Informării Preventive

Dacă este marți și e 13, înseamnă că este Ziua Informării Preventive

Din anul 2011, IGSU a stabilit ca fiecare zi de marți, 13 să fie dedicată transmiterii de informații privind situațiile de urgență si astfel s-a născut „Ziua Informării Preventive” în cadrul campaniei „Acasă în siguranță”.

Prin urmare, azi, 13 decembrie 2022, pompierii tulceni ne transmit o serie de sfaturi utile privind modalitățile în care putem preveni situațiile neplăcute ce pot apărea în sezonul rece, indiferent de superstițiile la care ținem ori pe care le credem, ca de exzemplu cele 3 posibile „ceasuri rele”:

„ Ne aflăm în sezonul rece, iar sursele de încălzire sunt puse în funcțiune! Dorim să vă aducem aminte câteva măsuri de prevenire a incendiilor cauzate de astfel surse cu potențial pericol pentru siguranța voastră!

verificați căile de evacuare a fumului provenit din sobe, teracote ori plite de încălzit ce folosesc ca sursă de căldură lemnul!
– curățați coșurile de fum cu ajutorul unui specialist!
nu supra-alimentați sobele și nu aprindeți focul cu substanțe inflamabile precum benzină! Vaporii creați pot produce explozii!
nu utilizați instalații de gaz cu improvizații!
verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun! Este interzisă utilizarea flăcării!
nu lăsați materiale ușor inflamabile în apropierea surselor de căldură cu flacără deschisă ori a dispozitivelor de încălzire electrică!
nu folosiți improvizații la rețeaua electrică!

Sperăm să ne bucurăm cu toții de un sfârșit de an fără evenimente neplăcute alături de familie și cei dragi nouă!”

(sursă info și foto : ISU Delta Tulcea)