Cursuri de inițiere organizate în Penitenciarul Tulcea

3 iunie 2022 | Educatie
Cursuri de inițiere organizate în Penitenciarul Tulcea

Cursuri de inițiere organizate în Penitenciarul Tulcea

În cadrul Proiectului de activitate : Instruire într-o meserie prin activități practice – Modulul „Lucrări finisaje construcții” și Modulul “Lucrări de dulgherie/ tâmplărie”, timp de o lună, mai exact în perioada 2 mai – 2 iunie 2022, în Penitenciarul Tulcea s-au derulat activități ocupaționale cu scopul de a ajuta la inițierea deținuților într-o meserie și pentru dezvoltarea unei atitudini corespunzatoare față de muncă, conform unui comunicat trimis la redacție de instituția citată.

Prin acest proiect, ce a fost elaborat la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor se dorește ca persoanele private de libertate să poată obține și menține un loc de muncă după liberare.

Fiecare grup a fost constituit din 5 deținuti care, sub indrumarea unui deținut formator și a cadrelor unității, au învățat noțiuni teoretice și au exersat tehnici de lucru specifice meseriei, la finalul perioadei realizându-se renovarea unui spațiu din sectorul de deținere și recondiționarea unor obiecte de mobilier din dotarea cluburilor educative din penitenciar.

Persoanele private de libertate participante nu dețineau o calificare profesională sau deprinderi/aptitudini în domeniul construcțiilor sau tâmplăriei și au fost selecționate în baza interesului manifestat pentru acest tip de activitate.

Cunoștințele teoretice și aptitudinile practice dobândite, vor putea fi valorificate ulterior în cadrul activităților lucrative desfășurate în penitenciar sau după liberare, inclusiv prin posibilitatea susținerii de către deținuti a unui examen de certificare a unor competențe profesionale.

Activitatea va continua pe parcursul acestui an și cu alte grupe de deținuți din regim deschis si semideschis, luându-se în considerare și interesul acestora pentru anumite meserii prevazute în cadrul proiectului ( zidarie – faianțare, instalații sanitare, lucrări pardoseli, lăcătușerie – sudură).

( sursă info și foto : comunicat de presă Penitenciarul Tulcea)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT