Stiri din tulcea

Cursa cu pasagerele Navrom Tulcea-Periprava se face de azi prin Sulina!

4 martie 2022
Cursa cu pasagerele Navrom Tulcea-Periprava se face de azi prin Sulina!

Cursa cu pasagerele Navrom Tulcea-Periprava se face de azi prin Sulina!

Transportul și aprovizionarea localităților din zona Periprava-C.A.Rosetti au fost paralizate, după ce Căpitănia Portului Tulcea a interzis circulația navală civilă pe brațul Chilia al Dunării, ca urmare a conflictului armat de la granița județului Tulcea cu Ismail.

În urma discuțiilor din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și în colaborare cu NAVROM Delta s-a decis preluarea fluxului de pasageri și mărfuri de strictă necesitate pentru localitățile Periprava, C.A. Rosetti, Letea, Sfiștofca, de către navele Navrom Delta, după următorul program:

  • Trei curse săptămânale în zilele de luni, miercuri și vineri pe relația Tulcea-Sulina (mal stâng, zona Prospect, dana AFDJ).
    ATENȚIE! Plecarea din Tulcea se face la ora 12 și se sosește la Sulina pe malul stâng la ora 14.45.

Nava clasică MIRCEȘTI va acosta direct pe malul stâng, la o dană specială montată de AFDJ, iar de aici pasagerii își vor continua drumul către Periprava, C.A. Rosetti, Letea și Sfiștofca cu microbuze. Mărfurile vor fi transportate cu un camion 4×4.

Ar putea fi o imagine cu corp de apă, natură şi text care spune „MIRCESTI A”

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, au solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență punerea la dispoziție a mai multor mijloace de transport rutier pentru transportul persoanelor și a unui camion 4×4 pentru preluarea mărfurilor, care vor continua practic ruta de la Sulina de pe malul stâng până la localitățile izolate Periprava, C.A. Rosetti, Letea, Sfiștofca.

Drumul spre Chilia nu este foarte bun şi de aceea, cu sprijinul primarilor din deltă se vor realiza şi curse cu şalupe pe canalele adiacente, nu pe braţul Chilia, pentru a transporta persoane în aceste localităţi izolate, iar Navrom Delta va realiza de câte ori este nevoie transport de mărfuri
a declarat miercuri Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.
dunare sulina 768x512 1 drum chilia 2 drum chilia 1 drum pardina