Stiri din tulcea

Cum pot sărbători tulcenii Dragobetele ?

15 februarie 2024
Cum pot sărbători tulcenii Dragobetele ?

Cum pot sărbători tulcenii Dragobetele ?

La Tulcea, startul evenimentelor dedicate sărbătorii românești a iubirii, Dragobetele, se va da la începutul săptămânii viitoare, spectacolul cultural-artistic „CÂNTEC ȘI POEZIE DE DRAGOBETE”, găzduit de Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea fiind programat pentru data de 20 februarie 2024.

Este vorba de un eveniment cultural ce are loc în fiecare an la Biblioteca Județeană din municipiu, și care, în tradiția românească, sărbătorește iubirea și apropierea primăverii, după cum scrie în comunicatul de presă primit la redacție.

La spectacol, ce va începe de la ora 11:00, în Sala de festivități a Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea, vor participa elevi de la cinci instituții de învățământ din municipiu :
Colegiul Național „Spiru Haret”;

Liceul Teoretic „Grigore Moisil”;

Liceul Teoretic „Ion Creangă”;

Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu”;

Liceul de Arte „George Georgescu”.

Primaria Tl Ansamblul BD spectac de Dragobete 24

Un alt spectacol tulcean cu tradiție este „De Dragobete sărbătorește românește!” organizat de Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” în colaborare cu Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea.

Evenimentul va avea loc vineri, 23 februarie 2024, la Teatrul „Jean Bart”, începând cu ora 18.00, potrivit celor publicate pe pagina oficială a ansamblului tulcean „Baladele Deltei”.

Programul muzical-coregrafic, oferit de  Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” și Ansamblul Folcloric „Danubius”, a fost alcătuit special pentru această sărbătoare populară, iar în cadrul spectacolului va avea loc și concursul „Cine știe câștigă!”, dedicat elevilor din liceele tulcene.

Biletele se pot procura de la:
– sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, str. Sălciilor, nr. 8, de luni până vineri, ora 8:00 – 16:00.
– Casa de bilete a Teatrului „Jean Bart”: de marți până vineri, ora 10:00-18:00
Preț bilet: – 18 lei
– 12lei – elevi/pensionari

(surse info, foto : comunicat de presă „CÂNTEC ȘI POEZIE DE DRAGOBETE”, fb ansamblul.baladeledeltei)