Cu gândul la România prosperă de la capătul crizelor, fără profeții apocaliptice

16 noiembrie 2022 | Economie
Cu gândul la România prosperă de la capătul crizelor, fără profeții apocaliptice

Cu gândul la România prosperă de la capătul crizelor, fără profeții apocaliptice

În vreme ce multe dintre statele europene se îndreaptă spre recesiune, România, în ciuda contextului exploziv din punct de vedere economic și în ciuda războiului din Ucraina, va înregistra o creștere de 4.6% a economiei în acest an, iar în 2023, toate instituțiile financiare mondiale confirmă că, deși va încetini ușor, tot vom rămâne într-un scenariu de creștere, potrivit ultimei declarații politice a deputatului de Tulcea, George Șișcu, intitulată „Există lumină la capătul furtunii, există o Românie prosperă la capătul crizelor!”

În acest context, adăugând încrederea tot mai mare pe care o au investitorii străini în România și faptul că Banca Națională a României confirmă, la rândul său, că inflația se va mai domoli în 2023 și nu va mai atinge cifrele din ultimele luni, avem destule motive „să nu fim foarte pesimiști în legătură cu anul viitor”, concluzionează politicianul tulcean.

Din păcate, în perioadele complicate, se înmulțesc profeții apocalipselor, ce încearcă să capitalizeze electoral, deși nu au nici soluții și nici bune intenții, de pe urma nemulțumirii legitime a oamenilor.
Potrivit deputatului George Șișcu, mai sunt încă multe probleme de rezolvat urgent și nu e timp de dispute, cu ochii pe sondajele de opinie.
„Orice poză de moment în sondaje, astăzi, nu are o relevanță prea mare pentru 2024. Iar în cadrul alegerilor de peste doi ani, oamenii se vor uita la rezultate, la propria bunăstare și la proiectele pe care am reușit să le implementăm pentru a le face o viață mai bună.”

Acesta este textul integral al declarației politice :

G.Siscu imagine noi 22

„Pensiile vor fi mărite de la 1 ianuarie 2023 până la valoarea de 15%. Este un procent pe care Partidul Național Liberal, prin premierul Nicolae Ciucă, l-a susținut, asemenea Președintelui României, Klaus Iohannis. Veniturile tuturor pensionarilor este firesc să crească în mod egal cu inflația de anul acesta. Și, într-adevăr, nu pot plăti pensionarii costurile crizelor suprapuse cu care ce confruntăm!
De altfel, cea mai mare parte a activității guvernului din acest an a fost concentrată pe sprijinirea categoriilor vulnerabile de români, în paralel cu asigurarea unei subvenții esențiale la prețurile electricității și gazelor naturale pentru toți consumatorii casnici. Prin ordonanța de urgență recent adoptată în domeniul energiei, reușim să susținem instituțiile publice, IMM-urile, dar și marii consumatori, prin prețuri plafonate. Este un efort bugetar major pe care România îl face, pentru a-i proteja pe români și pentru a ne proteja economia națională.

Niciodată în istoria noastră recentă nu ne-am mai confruntat cu asemenea provocări, așa cum se întâmplă în prezent. Pandemia a fost un eveniment șocant, care ne-a surprins și pentru care am luat măsuri odată cu întreaga planetă, pe măsură ce aflam mai multe detalii despre virus. Astăzi, cu războiul de la granițele noastre, cu criza prețurilor la energie și cu un nivel al inflației pe care nu l-am mai cunoscut de decenii, avem în față o situație extrem de complexă, în fața căreia acest guvern, constituit printr-o largă majoritate – de nevoie, nu „de drag“ politic, i-a făcut bine față.

În vreme ce multe dintre statele europene se îndreaptă spre recesiune, în cazul României, în ciuda contextului exploziv din punct de vedere economic și în ciuda războiului din Ucraina, aceasta va înregistra în 2022 o creștere de 4.6% a economiei, iar în 2023 toate instituțiile financiare mondiale confirmă că, deși va încetini ușor, tot vom rămâne într-un scenariu de creștere. Această realitate și reușită, dublată de încrederea tot mai mare a investitorilor străini în România, ne dau motive să nu fim foarte pesimiști în legătură cu anul viitor. Mai mult, Banca Națională a României confirmă, la rândul său, că inflația se va mai domoli în 2023 și nu va mai atinge asemenea cifre precum în ultimele luni.

În perioadele complicate, profeții apocalipselor se înmulțesc și încearcă să capitalizeze electoral, deși nu au nici soluții și nici bune intenții, de pe urma nemulțumirii legitime a oamenilor. În această guvernare am reușit, în ciuda tuturor previziunilor, să oferim României șansa de a vedea cu limpezime lumina de la capătul furtunii. Iar pentru aceasta a fost nevoie de stabilitate politică și de multă înțelepciune. Cred că aceste rezultate bune sunt mai importante azi decât orgoliile principalelor partide din coaliția de guvernare. Mai avem încă multe probleme de rezolvat urgent pentru a intra într-o nefastă logică electorală și a ne lăsa atrași în dispute cu ochii pe sondajele de opinie.

Orice poză de moment în sondaje, astăzi, nu are o relevanță prea mare pentru 2024. Iar în cadrul alegerilor de peste doi ani, oamenii se vor uita la rezultate, la propria bunăstare și la proiectele pe care am reușit să le implementăm pentru a le face o viață mai bună.”

(George Șișcu – Deputat de Tulcea în Parlamentul României)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT