Stiri din tulcea

Cronica unei zile ‘’roșii’’

21 iunie 2021
Cronica unei zile ‘’roșii’’

Cronica unei zile ‘’roșii’’

Duminică, 20 iunie 2021, a fost una dintre cele mai grele zile pentru mulți locuitori ai județului Tulcea cât și pentru autorități. Totul a început cu puțin înainte de 7 dimineața când: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Luncavița, Carcaliu, Văcăreni, Grindu, I.C. Brătianu au fost vizate de un cod portocaliu de averse torențiale, codul a durat până la ora 08 doar ca, nu s-a oprit totul aici. Pompierii au fost solicitați să întervină în Rachelu, Luncavița, Văcăreni, Grindu și I.C Brătianu pentru a scoate apele din casele populației.

La ora opt și jumătate un mal s-a surpat și a căzut pe carosabil blocând circulația între Luncavița și Văcăreni, autoritățile au intervenit și au deblocat circulația dupa aproximativ 2 ore.
Isaccea, Jijila, Luncavița, Văcăreni au fost lovite însă și de un cod roșu de ploi torențiale de la ora 08 50 iar pompierii au mărit capacitatea de luptă și au trimis mai mulți oameni și mai multe autospeciale în sprijinul locuitorilor din acele localități.

La ora 12 50 a intrat în vigoare un alt cod roșu care viza mai multe localități: Măcin, Isaccea, Jijila, Greci, Niculițel, Luncavița, Carcaliu, Văcăreni, Valea Teilor, Hamcearca, Smârdan. Iar lucrurile s-au complicat și mai tare.

La Telița, mai multe mașini fost oprite să înainteze pentru că pe alocuri apa de pe șosea ajungea până la 1,20 m. La Horia, pârâul Taița s-a umflat și a inundat mai multe gospodării. Probleme au fost deasemenea și la Nifon și Balabancea.

Peste 30 de pompieri cu motopompe și autospeciale au intervenit pentru a evacua apele din case, anexe și gospodării.