Stiri din tulcea

Crater de dronă descoperit la aproximativ 3 km vest de Plauru

12 octombrie 2023
Crater de dronă descoperit la aproximativ 3 km vest de Plauru

Crater de dronă descoperit la aproximativ 3 km vest de Plauru

În această dimineață, în jurul orei 5.00, a fost descoperit un crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru, a informat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

În consecință, au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor.

Craterul a fost descoperit de echipele din teren trimise în zonă ca urmare a informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității tulcene Plauru, după atacurile cu drone din această noapte îndreptate asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței cu România.

Mai exact, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar,
scrie în comunicatul de presă emis de MApN.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate și din cauza detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații.

RO Alert Arhiva RD oct 23 1

A fost emis un mesaj RO-Alert, starea de prealertă aeriană în aceste zone încetând la ora 01.40 (data de 12 octombrie).

(sursă info și foto : mapn.ro)