Stiri din tulcea

Copiii tulceni se pot înscrie la cursuri gratuite de inițiere în 5 discipline sportive

17 februarie 2023
Copiii tulceni se pot înscrie la cursuri gratuite de inițiere în 5 discipline sportive

Copiii tulceni se pot înscrie la cursuri gratuite de inițiere în 5 discipline sportive

 

În cadrul celei de-a 3-a ediții a Proiectului “HERCULES”, derulat de Ministerul Sportului, la nivel județean sunt disponibile 5 discipline sportive : Atletism, Baschet, Kempo, Natație și Șah, potrivit informațiilor publicate pe site-ul destinat evenimentului, proiectulhercules.ro.

Această a 3a ediție se desfășoară în așa-numita vacanță de schi, vacanță școlară care, în județul nostru, va începe chiar de mâine și se va încheia duminică, 26 februarie.

Proiectul “HERCULES” este un program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 și 15 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

„A 3-a ediție a Proiectului Hercules nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obișnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanțele școlare. … Este un proiect la care țin foarte mult și cred că el poate contribui la creșterea bazei de selecție și de performanță, dar și la o tânără generație mai activă și mai sănătoasă”,
a declarat ministrul Sportului, Eduard Novak.

Înscrierea elevilor se poate face pe site-ul proiectulhercules.ro, selectând județul Tulcea și alegând din cele 5 sporturi disponibile, ce cumulează un total de 250 de locuri, parte din ele deja ocupate.

La prima oră de antrenament se va aduce OBLIGATORIU ADEVERINȚĂ de la medicul de familie din care să rezulte că este APT PENTRU EFORT FIZIC (clinic sănătos).

Pentru cei ce fac înscrierea pe e-mail, este necesară prezența părintelui / tutorelui la primul antrenament, pentru semnarea fișei de înscriere.

(surse info și foto : proiectulhercules.ro, fb MinisterulSportului.Romania,