Stiri din tulcea

Cooperare româno-ucraineană prin Strategia regională de sănătate

26 aprilie 2021
Cooperare româno-ucraineană prin Strategia regională de sănătate

Cooperare româno-ucraineană prin Strategia regională de sănătate

Azi, 26 aprilie 2021, se derulează lucrările tehnice privind elaborarea Strategiei regionale de sănătate, document centrat pe cooperarea regiunilor implicate, județele Tulcea (RO) respectiv Odessa (UA), ce face parte din proiectul „Infrastructura transfrontalieră de sănătate“, după cum a anunțat Consiliul Județean Tulcea.

În cadrul evenimentului se intenționează operaționalizarea unui plan de cooperare la care să contribuie toate unitățile spitalicești implicate în proiect, Spitalul Județean de Urgență Tulcea, Spitalul Municipal Izmail, Spitalul Orășenesc Măcin și Spitalul Dunărean al Consiliului Regional Odesa.

La întâlnire, ce se desfășoară la sediul Consiliului Județean Tulcea, participă medici și cadre medicale din cadrul unităților spitalicești implicate, al căror feedback va întări și clarifica, dacă este cazul, în ce mod Strategia regională de sănătate cuprinde un set de nevoi comune și adresează măsuri relevante cu obiectivul general al proiectului.

Evenimentul este organizat de echipa de implementare a Consiliului Județean Tulcea, în calitate de lider beneficiar, cu sprijinul consorțiului de parteneri. Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“ Galați este partenerul responsabil de elaborarea documentului și finalizarea livrabilului ca indicator în proiect.