Stiri din tulcea

Convoi militar american, cu blindate și 1000 de soldați, va sosi la Baza Kogălniceanu

10 februarie 2022
Convoi militar american, cu blindate și 1000 de soldați, va sosi la Baza Kogălniceanu

Convoi militar american, cu blindate și 1000 de soldați, va sosi la Baza Kogălniceanu

Ministerul Apărării Naționale a anunţat, în această dimineață, că mai multe tiruri încărcate cu tehnică militară din SUA sunt în drum spre Baza Militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.
Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

Convoaiele cu blindate americane au intrat aseară în România pe la Vama Nădlac I, județul Arad, relatează MAPN pe pagina sa de socializare.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

Despre motivul sosirii în țara noastră a acestor forțe militare americane, Ministerul Apărării Naționale a scris ieri:

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ce fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA, au început azi (n.r.: ieri, 9 februarie) pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România. Detașamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acționa pe teritoriul României sub comanda operațională a Corpului V al SUA. TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc). Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior. Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație. Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce. Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați. Sub deviza „Toujours Pret” (Întodeauna Pregătiţi), militarii parte a Regimentului 2 Cavalerie au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie bazându-se în principal pe vehiculele blindate Stryker – transportoare de trupe pe roţi. Militarii americani care vor ajunge în România au mai fost în ţara noastră şi în 2017, la exerciţiul Saber Guardian și în 2015, atunci când într-un „Marş al Cavaleriei” peste 400 de soldaţi şi 80 de mijloace de luptă – majoritatea transportoare Stryker – acompaniate din aer de două elicoptere Apache, au străbătut distanţa de la Baza Mihail Kogalniceanu până la poligonul de la Cincu.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
MAPN a mai postat astăzi și un sumar geopolitic cu titlul: 𝗔𝗴𝗿𝗲𝘀𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗥𝘂𝘀𝗶𝗲𝗶 𝗱𝗲𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗮̆ 𝗡𝗔𝗧𝗢 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘁𝗮̆𝗿𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆ 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗮𝗹𝗶𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲 𝗳𝗹𝗮𝗻𝗰𝘂𝗹 𝗲𝘀𝘁𝗶𝗰!
𝑷𝒆𝒏𝒕𝒂𝒈𝒐𝒏𝒖𝒍 𝒂 𝒂𝒏𝒖𝒏𝒕̧𝒂𝒕 𝒍𝒖𝒏𝒊 𝒄𝒂̆ 𝑹𝒖𝒔𝒊𝒂 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒖𝒂̆ 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒖𝒑𝒍𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒛𝒆 𝒇𝒐𝒓𝒕̧𝒆𝒍𝒆 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆-𝒂 𝒍𝒖𝒏𝒈𝒖𝒍 𝒈𝒓𝒂𝒏𝒊𝒕̧𝒆𝒊 𝒔𝒂𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝑼𝒄𝒓𝒂𝒊𝒏𝒂. 𝑰̂𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒆𝒄𝒊𝒏𝒕̦𝒂̆, 𝑵𝑨𝑻𝑶 𝒊𝒂 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒊𝒅𝒆𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒐 𝒑𝒐𝒔𝒕𝒖𝒓𝒂̆ 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒓𝒂̆ 𝒑𝒆 𝒕𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏 𝒍𝒖𝒏𝒈 𝒊̂𝒏 𝒆𝒔𝒕𝒖𝒍 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂-𝒔̧𝒊 𝒊̂𝒏𝒕𝒂̆𝒓𝒊 𝒂𝒑𝒂̆𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂. 𝑺𝒂̆𝒑𝒕𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒂 𝒕𝒓𝒆𝒄𝒖𝒕𝒂̆, 𝑺𝑼𝑨 𝒂𝒖 𝒂𝒏𝒖𝒏𝒕̦𝒂𝒕 𝒔𝒖𝒑𝒍𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒇𝒐𝒓𝒕̦𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒑𝒓𝒆𝒈𝒂̆𝒕𝒊𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒍𝒖𝒑𝒕𝒂̆ 𝒑𝒆 𝒇𝒍𝒂𝒏𝒄𝒖𝒍 𝒆𝒔𝒕𝒊𝒄.
🔘În contextul în care tensiunile rămân mari din cauza acumulării de trupe ruse de la graniţa cu Ucraina, NATO ia în considerare o postură militară pe termen lung în estul Europei pentru a-şi întări apărarea, a declarat, luni, secretarul general Jens Stoltenberg.
➡Miniştrii de externe ai NATO urmează să discute despre aceste întăriri la întâlnirea lor din 16 şi 17 februarie.
🔘Săptămâna trecută, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că desfăşurarea de trupe rusești în Belarus, ţară vecină cu Ucraina, este cea mai importantă realizată de Moscova de la încheierea Războiului Rece. Potrivit Departamentului de stat, ca parte a angajamentului Washingtonului de a susține principiile unei ordini internaționale bazate pe norme și securitatea aliaților din NATO, Statele Unite au dislocat în Europa un număr semnificativ de forțe pregătite de luptă.
➡Aproximativ 8.500 de militari din Statele Unite în postură de alertă ridicată, din 24 ianuarie, rămân în SUA. Nu sunt dislocați încă, dar rămân pregătiți de relocare în cazul în care sunt solicitați să sprijine Forța de Răspuns a NATO (NRF), dacă aceasta este activată sau, după caz, dacă este nevoie de ei în alte contingente, conform ordinelor secretarului apărării sau ale președintelui american. De asemenea, Washingtonul continuă să analizeze postura forțelor sale armate și situația din Europa, având în vedere că gravitatea acestei situații necesită toată atenția.
1.000 𝒅𝒆 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒓𝒊 𝑺𝑼𝑨 𝒓𝒆𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒕̦𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑮𝒆𝒓𝒎𝒂𝒏𝒊𝒂 𝒊̂𝒏 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒂
Ca parte a efortului de a demonstra angajamentul față de aliații NATO și de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziționează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani, aflați deja în teatrul de operații din Europa. Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate staționată la baza Vilseck, din Germania, va disloca o unitate de forțe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roți, pentru a descuraja agresiunea și a consolida capacitățile de apărare în statele aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit. Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație.
🖋Articolul integral îl puteți citi în cea mai recentă ediție a Observatorului Militar, la adresa http://presamil.ro/ultimul_nr/