Stiri din tulcea

Controale fulger în Piața Nouă! S-au dat amenzi drastice, în valoare de 25.000 de lei!

26 noiembrie 2021
Controale fulger în Piața Nouă! S-au dat amenzi drastice, în valoare de 25.000 de lei!

Controale fulger în Piața Nouă! S-au dat amenzi drastice, în valoare de 25.000 de lei!

Polițiștii tulceni au efectuat controale în zona Piața Nouă la 16 societăți comerciale și doi producători agricoli din hală.
Acțiunea a fost desfășurată de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tulcea-Biroul de Ordine Publică și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Acțiunea a avut loc pentru prevenirea, descoperirea și combaterea ilegalităților economice specifice stării de alertă actuale, prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură economică ce se comit în domeniul comerțului cu mărfuri, în general și al comerțului de produse de panificație, în special, precum și prevenirea/limitarea răspândirii noului coronavirus și reducerea efectelor asupra populației.
 În cadrul activităților, polițiștii au  aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei, din care 5 sancțiuni la O.U.G. nr.28/1999, în valoare de 11.500 de lei pentru nerespectarea operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal și 4 sancțiuni la Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 1.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au confiscat 860 lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.
În cadrul aceleiași acțiuni, unul dintre polițiști, din cadrul Biroului de Ordine Publică Tulcea, a identificat în piață o geantă tip borsetă, de culoare maro, nesupraveghetă, în care se aflau mai multe documente, precum și suma de 3.300 de lei. Împreună cu doi colegi, au procedat la căutarea proprietarului borsetei, identificându-l în persoana unui bărbat de 70 de ani, din municipiul Tulcea, căruia i-au înapoiat bunurile pierdute.
Sursă info și foto: comunicat IPJ Tulcea