Stiri din tulcea

Consiliul Județean Tulcea: Am predat amplasamentul, urmează construcția Sălii Polivalente!

12 ianuarie 2022
Consiliul Județean Tulcea: Am predat amplasamentul, urmează construcția Sălii Polivalente!

Consiliul Județean Tulcea: Am predat amplasamentul, urmează construcția Sălii Polivalente!

Consiliul Județean Tulcea a predat astăzi, 12 ianuarie 2022, amplasamentul investiției care urmează a se concretiza într-una dintre cele mai performante săli de sport din țară, și-anume sala polivalentă din municipiu, anunță instituția pe pagina sa de socializare.

📌 La scurt timp după semnarea documentelor, vor fi demarate lucrările de construcție finanțate de Compania Națională de Investiții, valoarea investiției ridicându-se la aproximativ 120 de milioane de lei (cu TVA).
📌 Conform proiectului, este vorba despre construcția unei săli de sport cu peste 4.000 de locuri, care va respecta standardele impuse la nivel european. Noua construcție va consta dintr-un singur corp ce va îngloba atât spațiile pentru spectatori, cât și vestiarele și spațiile pentru presă, toate dispuse în jurul incintei de joc.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
📌 Amprenta la sol a obiectivului va fi de 4.750 mp. Sala va avea un teren principal de evoluție – în mijlocul clădirii, la cotă O – înconjurat de tribune pentru spectatori – și un teren de antrenament în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal. Ambele terenuri sunt prevăzute să includă o suprafață de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale cu garda minimă de 2 metri la terenul de antrenament și de 3 metri la terenul principal. Incinta asigură dimensiunea necesară și pentru restul disciplinelor ce au suprafețe de evoluție mai mici.
📌 Această nouă incintă va avea spații pentru antrenament (săli de forță, săli de aruncări), însoțite de grupuri sanitare pe nivel, sală pentru conferințe de presă, cu anexe, o parcare pentru 78 vehicule.
Investiția aduce îmbunătățiri majore ce pot da impulsul necesar pentru creșterea numărului de cluburi sportive și de sportivi afiliați acestora.
📌 Existența unei a doua săli pentru antrenamente disponibilă în regim neîntrerupt face ca în clădire să se poată desfășura simultan două activități sportive distincte.
Prezența sălii de antrenament permite cluburilor sportive să-și desfășoare programului normal de antrenament, ceea ce ar favoriza desfășurarea simultană și a evenimentelor non – sportive.
Ar putea fi o imagine cu în aer liber