Consiliul Județean Tulcea a marcat azi cei 30 de ani împliniți la sfârșitul lunii trecute

6 mai 2022 | Actualitate
Consiliul Județean Tulcea a marcat azi cei 30 de ani împliniți la sfârșitul lunii trecute

Consiliul Județean Tulcea a marcat azi cei 30 de ani împliniți la sfârșitul lunii trecute

Ședința festivă organizată pentru a marca împlinirea a 30 de ani de activitate a Consiliului Județean Tulcea a avut loc azi. 6 mai, la o săptămână după data în care, în urmă cu 3 decenii, a fost constituită instituția administrației publice județene ce coordonează activitatea consiliilor locale.
Mandatele primilor consilieri județeni au fost validate prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 2 din data de 29 aprilie 1992, primele alegeri locale organizate pentru constituirea Consiliului Județean Tulcea având loc în data de 11 aprilie 1992.
La evenimentul organizat azi de Consiliul Județean Tulcea la sala Mihail Kogălniceanu din municipiul Tulcea, au participat foști președinți și vicepreședinți ai instituției, prefectul Alexandru Dan Munteanu, primarul municipiului, Ștefan Ilie, episcopul Tulcii, P.S. Visarion Bălțat, directorii structurilor subordonate Consiliului Județean Tulcea și reprezentanți în conducerea structurilor Executivului județean.
Ședința a început cu intonarea imnului de stat de către un grup de tineri ai Ansamblului „Danubius“ din cadrul Centrului Cultural „Jean Bart“ Tulcea și a continuat cu un scurt moment de reculegere în amintirea celor care nu mai sunt printre noi.
CJ Tl 30 azi corul Jean Bart
Discuțiile au fost deschise de Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, care a vorbit despre aportul tuturor celor care au condus instituția administrației județene de-a lungul celor trei decenii de activitate în acest domeniu :
CJ 30 ani H Teodorescu
Vreau să vă mulțumesc de la început pentru că ați răspuns invitației de a participa la acest eveniment festiv, care reprezintă o bornă în activitatea Consiliului Județean Tulcea, respectiv nu mai puțin de trei decenii de activitate administrativă. Toți care s-au aflat la conducerea Consiliului Județean au contribuit semnificativ la dezvoltarea județului, dar toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără implicarea tuturor specialiștilor din cadrul instituției.
Alături de echipa de conducere, există o echipă profesionistă a aparatului de specialitate al Consiliului Județean Tulcea, fără de care activitatea administrativă nu ar fi posibilă. Avem o echipă de specialiști din toate domeniile cărora, de asemenea, trebuie să le mulțumim pentru muncă depusă în slujba tulcenilor“,
a declarat președintele Horia Teodorescu.
În continuare, domnia sa a făcut referire la fiecare mandat din 1992 și până acum și la realizările pe care le-au lăsat în urma lor toți cei care au condus destinele instituției administrației județene.
După ce Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, prefectul Alexandru Dan Munteanu și primarul municipiului, Ștefan Ilie, au vorbit despre importanța Consiliului Județean Tulcea, a venit rândul primului președinte al instituției, Florin Hrițcu, să povestească despre activitatea administrativă de acum 30 de ani:
CJ Tl 30 ani participanti
„În opt ani de mandat nu am avut niciun proiect de hotărâre respins. Cred că acest lucru este deosebit de important în administrație: să nu conteze culoarea politică, toată lumea trebuie să «tragă la aceeași căruț㻓,
a transmis Florin Hrițcu.
La rândul său, Trifon Belacurencu a adus în discuție investițiile istorice care se derulează în județul Tulcea: podul peste Dunăre, portul Tulcea și Spitalul Județean.
În cadrul ședinței, au mai vorbit  foștii vicepreședinți de Consiliu Județean : Ioan Boieru, George Șișcu, Nicolae Chichi.
În cadrul evenimentului, au fost înmânate plachete foștilor președinți și vicepreședinți, dar și secretarului general al județului Tulcea.
După închiderea ședinței oficiale, la parterul Consiliului Județean a fost dezvelit panoul aniversar care prezintă întreaga conducere a instituției din ultimii 30 de ani.
*
În acest an se împlinesc 30 de ani de la constituirea Consiliului Județean Tulcea, ca urmare a aplicării art. 7 al Legii nr. 69/1991 a administrației publice locale, care prevedea faptul că „în fiecare judeţ se alege un consiliu judeţean, ca autoritate a administraţiei publice, care coordonează activitatea consiliilor locale în vederea realizării serviciilor publice de interes judeţean. Consiliul judeţean alege, din rândul membrilor săi, pe preşedinte, pe vicepreşedinţi şi delegaţia permanentă“.
(sursă info și foto : comunicat C.J. Tulcea)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT