Stiri din tulcea

Consiliul Județean Tulcea a finalizat pietruirea drumului Tulcea-Chilia Veche

13 octombrie 2021
Consiliul Județean Tulcea a finalizat pietruirea drumului Tulcea-Chilia Veche

Consiliul Județean Tulcea a finalizat pietruirea drumului Tulcea-Chilia Veche

Consiliul Județean Tulcea anunță că lucrările de întreținere (pietruire) a carosabilului de pe drumul județean DJ 222N Tulcea-Chilia Veche au fost finalizate pe toată lungimea de 42 kilometri, de la la Chilia Veche spre Tulcea.
pod drum chilia veche
În momentul de față, din toate programele de finanțare externă, nu există o sursă dedicată reabilitării și modernizării (în sensul asfaltării) acestui obiectiv, Executivul Consiliului Județean căutând soluții pentru ca această investiție să se realizeze fie din bugetul propriul al județului Tulcea, fie prin împrumuturi.
precizează instituția într-un comunicat de presă.
Consiliul Județean Tulcea face un apel la utilizatorii de vehicule de transport marfă, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 259/2017, pentru modificarea și completarea OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor. În acest sens, este necesară respectarea maselor maxime admise, totale și pe axe, cât și a dimensiunilor maxime admise pentru vehicule, astfel încât să fie asigurată conservarea, pe o mai lungă durată de timp, a calității suprafeței căii de rulare proaspăt reabilitată.
Facem un apel, civic, către toți reprezentanții administrației publice locale, cât și ai altor instituții ale statului, să sesizeze orice încălcări ale prevederilor legale, atât Consiliului Județean Tulcea, cât și celorlalte instituții abilitate să constate și să sancționeze aceste fapte.
drum pietruit chilia veche tulcea 4
drum pietruit chilia veche tulcea 3
drum pietruit chilia veche tulcea 2
drum pietruit chilia veche tulcea 1
Sursă info și foto: Facebook Consiliul Județean Tulcea