Stiri din tulcea

Conferință privind înființarea OMD local Tulcea, azi, în municipiu

27 octombrie 2023
Conferință privind înființarea OMD local Tulcea, azi, în municipiu

Conferință privind înființarea OMD local Tulcea, azi, în municipiu

 

În această dimineață, la sediul temporar al Primăriei Tulcea, a avut loc conferința de presă pe tema „Înființarea Organizației de Management al Destinației Turistice la nivelul municipiului Tulcea (OMD local Tulcea).

La eveniment au participat :
– Ștefan ILIE, Primarul Municipiului Tulcea;
– Nicolae BIBU, Administrator Public;
– Alexandru FILIP (antreprenor în turism), care având expertiză și experiență acumulată în cadrul OMD Piatra-Neamț (local), începând cu fondarea și avizarea acestuia, va avea atribuții și la înființarea, avizarea și coordonarea Organizației de Management al Destinației Turistice Municipiul Tulcea.

Primăria Tulcea a anunțat că a început procedurile de înființare și operaționalizare a Asociației OMD Municipiul Tulcea în contextul necesității de a valorifica resursele turistice ale orașului și potențialul turistic existent și având în vedere instituirea unui cadru legislativ favorabil.

Pe scurt, OMD Municipiul Tulcea va avea misiunea de a realiza și de a implementa o strategie profesionistă în domeniul turistic cu scopul de a atrage mai mulți turiști, de a crește media de înnoptare în destinație și de a lărgi sezonul turistic.

Crearea unui brand turistic local, realizarea unei noi hărți turistice și implementarea unor campanii de promovare sunt doar câteva dintre obiectivele imediate ale organizației,
ne-a transmis administrația locală.

Structurile OMD au la bază colaborarea dintre autoritățile locale și operatorii din turism în scopul dezvoltării turismului, fiind organizate sub formă de parteneriat public-privat.

În prezent, în România sunt avizate 16 OMD-uri locale, 2 județene (Maramureș și Constanța) și 1 regional (Bucovina).

(sursă info și foto : Primăria Tulcea)