Conducerea Protecției Civile Franceze, azi, la Tulcea

15 iunie 2023 | Actualitate
Conducerea Protecției Civile Franceze, azi, la Tulcea

Conducerea Protecției Civile Franceze, azi, la Tulcea

O delegație a Federației Naționale a Protecției Civile Franceze, condusă de președintele François Richez, însoțit de François-Xavier Volot Delaunay, director Afaceri Generale și Marc-Antoine Bacot, șef Cooperare Internațională și Umanitară din cadrul federației, a fost azi în vizită la Tulcea, în centrul discuțiilor ce au avut loc la sediul Consiliului Județean Tulcea fiind activitatea HUB-ului umanitar din municipiu creat pentru coordonarea ajutoarelor trimise în Ucraina.

La întâlnire au mai fost prezenți Igor Babaian, directorul HUB-ul umanitar Tulcea, și reprezentanții a celor 2 ONG-uri străine ce au susținut activitatea HUB-ului : Edward Kovalchuk de la IsraAID și Anthony Sundermeier de la Fundația „Romulus T Wheatherman” și care, alături de AcoR Tulcea – Asociația comunelor din România – filiala Tulcea, au dus la dezvoltarea unui hub foarte important ca volum, a cărui necesitate a fost dovedită, pe partea de sud a Ucrainei fiind singura posibilitate de transfer al ajutoarelor, conform informațiilor transmise redacției de Consiliul Județean Tulcea.

CJ Tl vizita conducere Protectia Civila Fr HUB iun 23 participanti

Potrivit celor declarate de președintele Federației Naționale a Protecției Civile Franceze, François Richez, prin realizarea HUB-ului umanitar din municipiu s-a creat „un adevărat lanț al speranței”, ce a pornit din Franța și a ajuns la Tulcea pentru a fi direcționat spre zonele din Ucraina care aveau nevoie de ajutor.

„Sunt aici pentru a vă spune că fără dumneavoastră, toți care sunteți de față, nimic nu ar fi fost posibil.
Dumneavoastră le-ați permis francezilor să-și exprime generozitatea. În ceea ce privește dorința a poporului francez de a ajuta poporul ucrainean, prin implicarea tuturor, inclusiv a aleșilor, am reușit să strângem nu mai puțin de 8 milioane de tone de materiale, 15.000 de paleți, în trei hub-uri logistice, în Polonia, Slovacia și România.
Mai mult de o treime au fost în România. Prin intermediul  dumneavoastră a mers spre Ucraina primul transport umanitar până la ultimul.

Ați creat un adevărat lanț al speranței, care a pornit din teritoriul francez și a ajuns până la dumneavoastră și apoi ați reușit să direcționați precis ajutorul nostru spre zonele care aveau nevoie de el. În ciuda faptului că au mai apărut și alte nevoi iar situația legată de război s-a dezamorsat cumva, suntem conștienți de faptul că trebuie să răspundem în continuare unor nevoi punctuale.

Vreau să vă mulțumesc pentru că fără acest hub, fără capacitatea logistică și fără implicarea dumneavoastră la nivel local, nu s-ar fi reușit nimic. Vă mulțumesc în numele a mai bine de 30 de organizații implicate în strângerea de ajutoare în Franța, pentru că dumneavoastră ați creat o relație între cetățeanul francez și cetățeanul ucrainean“,
a declarat președintele François Richez.

„Ne bucurăm să avem alături de noi conducerea Protecției Civile Franceze. Cred că știți că acest hub umanitar din Tulcea a început printr-o inițiativă locală, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, ca o necesitate de coordonare a ajutoarelor, la început din România, fără să știm la acea vreme că lucrurile se vor extinde și vor căpăta amploare. Primii pași au fost făcuți de către administrațiile locale, administrația județeană și Asociația Comunelor din Județul Tulcea, ulterior activitatea căpătând alte dimensiuni. Am beneficiat și de sprijinul extraordinar al celor trei ong-uri implicate în derularea activității, respectiv AcoR Tulcea, Fundația „Romulus T Wheatherman” și IsraAID.

Dumneavoastră, Protecția Civilă Franceză, ați fost cei mai activi, contribuind cu cele mai mari cantități de ajutor umanitar către sudul Ucrainei. Prin acest hub au fost trimise peste 500 de camioane cu ajutoare umanitare în țara vecină, adică 5,8 milioane rații alimentare, insulină în valoare de peste 2 milioane de dolari livrată în spitalele ucrainene, 462 de tone de produse de igienă, 572 de tone de medicamente și echipamente medicale, 105 generatoare pentru producerea energiei. Aportul în ajutor umanitar a fost dat de aproximativ 40 de ong-uri din întreaga lume. Datorită sprijinului acordat de cele 3 ong-uri în desfășurarea activității, am fost nominalizați ca un hub foarte important ca volum, poate cel mai important din țară, iar necesitatea lui a fost dovedită în condițiile în care pe partea de sud a Ucrainei eram singura posibilitate de transfer al ajutoarelor, având în vedere frontiera comună destul de importantă.

Vreau să mulțumesc Protecției Civile Franceze pentru implicarea în sprijinirea Ucrainei, în condițiile în care sprijinul dumneavoastră a fost cel mai important prin hub-ul tulcean. Aduc aceste mulțumiri în numele tuturor ucrainenilor“,
a declarat președintele Horia Teodorescu.

CJ Tl vizita conducere Protectia Civila Fr HUB iun 23 pres
Cu prilejul întâlnirii, președintele Horia Teodorescu a oferit președintelui Federației Naționale a Protecției Civile Franceze placheta „Donatorul Anului“, pentru a onora sprjinul acordat poporului ucrainean de către federația franceză.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT