Concursul Național Eco Provocarea, ediția 13 – premii totale de 100.000 lei

10 octombrie 2023 | Concurs
Concursul Național Eco Provocarea, ediția 13 – premii totale de 100.000 lei

Concursul Național Eco Provocarea, ediția 13 – premii totale de 100.000 lei

Elevii și profesorii din școlile și liceele din întreaga țară sunt invitați să participe la Concursul Național Eco Provocarea – un program de educație de mediu prin metode non-formale, organizat de asociația Viitor Plus, prin care se răsplătește protejarea mediului cu premii totale în valoare de 100.000 lei, potrivit celor publicate de organizator.

Programul Eco Provocarea reprezintă un angajament de lungă durată în transformarea tinerilor în lideri ai mediului înconjurător.

Asociația Viitor Plus a anunțat recent lansarea celei de-a XIII-a ediții a Concursului Național Eco Provocarea, o competiție ce se adresează cadrelor didactice și elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal, oferindu-le un cadru propice pentru a-și demonstra implicarea și pasiunea pentru protecția mediului înconjurător.

Pentru a participa la concurs, profesorii interesați trebuie să își înscrie echipele formate din minim 5 și maxim 30 elevi din aceeași școală sau același liceu până pe data de 15 decembrie 2023.

Concursul se desfășoară până pe data de 31 mai 2024, iar echipele sunt încurajate să organizeze activitățile în afara orelor de curs, pentru a nu interfera cu activitatea școlară, dar și în cadrul activităților din Săptămâna Verde și Școala Altfel.

La finalul ediției 2023-2024, echipele de liceu cu cele mai multe puncte acumulate vor câștiga locuri în Tabăra de Leadership pentru mediu Eco Provocarea, organizată de asociația Viitor Plus în vara anului 2024. De asemenea, echipele de juniori vor primi premii în bani pe care să îi utilizeze pentru achiziționarea de obiecte și aparatură prietenoase cu mediul, necesare în procesul instructiv educativ.

DACĂ VREI SĂ FII SCHIMBAREA, HAI ÎN ECO PROVOCAREA!

EcoProvocarea 2023 2024

Ceea ce face ediția din acest an a Concursului Național Eco Provocarea deosebită față de cele din anii precedenți este noua sa structură, în 3 etape, fiecare etapă având un focus specific pe diferite tipuri de activități.
Ediția 2023-2024 a Concursului Național Eco Provocarea este dedicată acțiunilor practice și teoretice responsabile în domeniul protecției mediului, încurajând formarea de ecoambasadori în școli și licee din întreaga țară.

Participanții vor avea ocazia să planifice, să organizeze și să desfășoare o serie de activități care să promoveze inițiative de cetățenie activă, contribuind astfel la un viitor mai sustenabil :  colectarea materialelor reciclabile, igienizarea zonelor naturale, plantarea de puieți forestieri și alte activități legate de protecția mediului, cum ar fi campanii și marșuri de conștientizare, târguri de economie circulară, cât și alte inițiative, potrivite localității în care învață.

„Eco Provocarea reprezintă un mediu în care tinerii pot transforma cunoștințele lor în acțiuni concrete. Suntem aici pentru a îndruma și inspira elevii să devină lideri ai schimbării în protecția mediului.
Acești tineri fac parte din generația care va resimți cel mai direct impactul schimbărilor climatice, motiv pentru care implicarea lor este crucială în aplicarea soluțiilor pentru un mediu mai sănătos și un viitor sustenabil”,

subliniază Tiberiu Andrei, managerul programului Eco Provocarea din cadrul asociației Viitor Plus.

(surse info, foto : ecoprovocarea.ro, fb EcoProvocarea)

Alte Articole

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT
Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT