Stiri din tulcea

Concursul Național de Poezie „Panait Cerna” 2023 – lucrările se pot trimite începând de azi

25 septembrie 2023
Concursul Național de Poezie „Panait Cerna” 2023 – lucrările se pot trimite începând de azi

Concursul Național de Poezie „Panait Cerna” 2023 – lucrările se pot trimite începând de azi

Prima zi în care cei ce doresc să participe la Concursului Național de Poezie „Panait Cerna” își pot trimite creațiile este data de azi, 25 septembrie, când se aniversează ziua de naștere a poetului tulcean, conform comunicatului de presă transmis redacției de Centrul Cultural “Jean Bart” Tulcea, în calitate de organizator.

CC Jean Bart Tl sigla

Concursul, prin care se omagiază memoria poetului născut în data de 25 septembrie 1881, la Cerna (d. 26 martie 1913, Leipzig), îşi propune să stimuleze creaţia literară a tuturor celor care nu au debutat editorial (nu au poezii proprii publicate în volum individual), în condiţii de deplină libertate de creaţie.

Sunt admise în concurs lucrările persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani, iar fiecare autor va trimite, în mod personal, un număr de minimum 5 până la 10 poezii, (maximum 10 pagini), tehnoredactate la un rând, scrise cu Times New Roman, caracter de 12, pe format A4.

Vor fi descalificate lucrările autorilor care au publicat în volum creații proprii, precum şi poemele redactate fără diacritice, dar şi cele ale căror autori nu pot fi identificaţi, din motive independente de voinţa organizatorului.

Autorii își vor trimite creațiile în format electronic, sub forma .doc/.docx.

Lucrările primite vor fi procesate după sistemul motto, urmând a fi întocmite două documente word, unul conținând poemele, altul conținând datele personale. Ambele documente vor fi marcate cu același motto, ca antet.

Lucrările pot fi primite până pe data de 12 noiembrie 2023 iar jurizarea va avea loc în perioada 15-19 noiembrie, urmând ca pe 20 noiembrie a.c. să se facă publice rezultatele jurizării, în mass-media, dar şi pe site-ul www.teatruljeanbart.ro .

Juriul, format din scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai organizatorilor, va acorda următoarele premii, în sume brute, impozabile:

-Premiul „Panait Cerna”, în valoare de 1200 lei;
-Premiul „Ars Poetica”, în valoare de 800 lei, dedicat îndeosebi creațiilor remarcabile prin valențele estetice în ceea ce privește criteriile de stil, formă cât și fond de idei;
-Premiul „Euterpe”, în valoare de 800 lei, dedicat îndeosebi creațiilor remarcabile pentru fondul lor liric;
– Premiul „Aegyssus”, în valoare de 600 de lei, dedicat îndeosebi participanților tulceni, dar și creațiilor care se încadrează tematic în fondul de discurs specific patrimoniului natural, istoric și cultural al Județului Tulcea;
– Două Premii Speciale ale Juriului, în valoare de 600 de lei fiecare;
– Menţiune I, în valoare de 500 lei;
– Menţiune II, în valoare de 400 lei.

CONCURSUL NAŢIONAL DE POEZIE „PANAIT CERNA” – ediţia a XLIX-a, TULCEA, se desfășoară în perioada septembrie –noiembrie 2023 și este organizat de Centrul Cultural “Jean Bart” Tulcea, instituție publică de cultură aflată sub tutela administrativă a Consiliului Județean Tulcea.

(surse info, foto : comunicat de presă C.C. “Jean Bart” Tulcea, fb bibliotecatulcea)