Stiri din tulcea

Concursul “Elevii schimbă jocul: CartON” invită la implicare activă în protejarea mediului.

27 februarie 2024
Concursul “Elevii schimbă jocul: CartON” invită la implicare activă în protejarea mediului.

Concursul “Elevii schimbă jocul: CartON” invită la implicare activă în protejarea mediului.

Toți elevii din România sunt invitați să inspire schimbarea prin concursul “Elevii schimbă jocul: CartON!”, scrie EduPedu în calitate de co-organizator al acestui concurs prin care  elevii sunt încurajați să se implice activ în protejarea mediului.

Practic, printr-o campanie de informare și educare la nivelul școlii, participanții la concurs ar trebui să „spună” cum își imaginează ei cele mai bune soluții de a-i încuraja sau convinge pe adulții și copiii din jurul lor, despre beneficiile reciclării cartonului și cum se face sortarea corectă a acestuia pentru reciclare.

Edupedu.ro concurs CartON feb 24

Elevii pot face desene, filmulețe, planșe, animații, infografice, afișe, pliante etc., prin care să arate/vorbească despre beneficiile reciclării cartonului în școala lor și pot transforma cutiile de carton în obiecte utile și, astfel, să fie utilizate în cadrul campaniei lor.

Edupedu.ro concurs CartON pt elevi feb 24 2

Concursul este deschis pentru elevii din clasele I-IV și V-VIII (din școlile din mediul urban și rural din România) ce vor lucra sub îndrumarea unui cadru didactic coordonator – învățător, profesor sau director.

Înscrierile sunt deschise până pe 20 martie 2024, formularul de înscriere și alte informații utile fiind disponibile pe site-ul edupedu.ro.

Premiile vor fi acordate pentru 18 dintre echipele/clasele participante și vor fi sume între 500 și 1.500 de euro.

Marele premiu, în valoare de 2.000 de euro, va fi acordat de juriu profesorului care a realizat alături de elevii săi cea mai inspirațională și de impact propunere de campanie.

(surse info, foto : edupedu.ro, fb educatiepentrueducatie)