Concursul de pescuit feminin „Bibaniada” va avea loc în această sâmbătă

21 iunie 2023 | Concurs
Concursul de pescuit feminin „Bibaniada” va avea loc în această sâmbătă

Concursul de pescuit feminin „Bibaniada” va avea loc în această sâmbătă

BIBANIADA, primul concurs feminin de pescuit la biban în echipă din România, ajuns la cea de-a 3-a ediție, se va desfășura sâmbătă, 24 iunie, la Mila 23, comuna Crișan.

Concursul este inspirat de tradiția din satul Mila 23, când, după perioada de prohibiție, femeile din sat ies pe baltă să pescuiască biban iar competiția va avea loc între mai multe echipe formate din 2 pescărițe, din care una va fi o localnică din sat.

Pentru cei care cred că pescuitul este doar pentru bărbați, ei bine… vă așteptăm la Mila23 pentru a vă convinge personal că nu este deloc așa.
În inima Deltei există pescărițe care știu să folosească lanseta , iar daca asta o să vă pară oarecum natural într-un context tradițional lacustru, atunci mai trebuie să știți că lor li se vor alătura și alte pescărițe, din toată țara, cu care vor face echipă,

scrie pe pagina dedicată evenimentului.

Rowmania Bibaniada iun 23

Pe lângă concursul de pescuit, tot în cadrul evenimentului are loc și un festival gastronomic cu saramuri de biban și alte delicatese pescărești , urmat de un program artistic, dar și multe alte surprize, ca de exemplu : ateliere pentru copii, după cum au anunțat organizatorii Asociația Delta Plan Mila 23, cu sprijinul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.

P R O G R A M
– 06:00 Adunarea participantelor la Cămin Cultural din Mila 23
– 06:30 Plecarea spre canal Ligheanca (locul de pescuit)
– 07:00 START concurs de pescuit
– 11:30 STOP concurs de pescuit / retur către Mila 23
– 12:00 cântărirea capturilor (Mila 23)
– 12:30 festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și târg de produse deltaice / artizanale
-17:00 Festivitatea de premiere
– 17:30 – 21:00 Party (DJ)

“Bibaniada de fete” este un eveniment multidisciplinar, care îmbină turismul bazat pe pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradițiile, obiceiurile, muzica tradițională și ideea de turism lent.

Asociația Delta Plan Mila 23 promovează patrimoniul cultural și natural, meșteșugurile și tradițiile minorităților din Delta Dunării și susține implicarea localnicilor în dezvoltarea permanentă a comunității lor.

(sursă info și foto : fb RowmaniaPatzaichin)

Alte Articole

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT
Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT