Competiția de pictură live „Art Battle Bucharest” – AMR 10 zile

8 februarie 2024 | Concurs
Competiția de pictură live „Art Battle Bucharest” – AMR 10 zile

Competiția de pictură live „Art Battle Bucharest” – AMR 10 zile

Pe 18 februarie 2024 va avea loc cea de-a doua ediție a competiției de pictură live Art Battle, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147 – 153), iar un call pentru artiștii din toată țara care vor să își pună creativitatea la încercare este deschis online până sâmbătă, 10 februarie 2024, ora 23:59, pe site-ul https://artbattle.com/artists/, conform unui material Art Battle Bucharest, primit la redacție.

Se pot înscrie artiști din România cu vârsta de peste 16 ani iar materialele necesare sunt puse la dispoziție de către organizatori.

De la rap battle la Art Battle
Cu un concept inspirat din rap battles, o formă de artă stradală ce constă într-o confruntare lirică între doi sau mai mulți rapperi, care își demonstrează în fața unui juriu și a publicului agilitatea lirică, inteligența și prezența scenică printr-un duel verbal, Art Battle și-a propus încă de la prima ediție (New York, 2001) să promoveze ideea competiției de artă live.
După mai bine de 20 de ani, competiția inițiată de Sean Bono, Simon Plashkes și Chris Pemberton a ajuns să aibă peste 2.000 de ediții în 20 de țări din toată lumea și propune un nou format de eveniment destinat consumului de artă.

Pe lângă spectacolul concursului de pictură live, privitorii devin jurați și au acces direct la procesul de creație, artiștii dezvăluindu-și secretele pe parcursul rundelor.
Concursul este structurat în trei runde, în care cei 12 artițti selectați, având la dispoziție doar câte 20 de minute per rundă, dau tot ce au mai bun pentru a crea opere originale chiar sub ochii publicului.

Art Battle Buc ed 2 18 feb 24 event

Potrivit sursei, cu adevarat special este modul în care publicul devine juriu, participanții prezenți având ocazia de a-și exprima preferințele și de a decide câștigătorul prin vot online, în sesiunile de după fiecare rundă de live painting.

Astfel, Art Battle aduce la un loc multe categorii de public în diverse etape de pregătire artistică, dându-le șansa de a face parte din actul creativ și de a-și exprima opinia, alături de artiști atât consacrați cât și emergenți.
Totodată, artiștii își pot împărtăși procesul de realizare a unei lucrări în timp real, înlăturând astfel bariera dintre creator și privitor, descătușând arta vizuală dintre preconcepții și șabloane.
Publicul va putea cumpăra prin licitație lucrările realizate în cadrul competiției, licitația având loc pe site-ul artbattle.com.
Prima ediție a Art Battle Bucharest a avut loc pe 3 decembrie la Art Hub și la competiție au participat 12 artiști din capitală – studenți la artă, pictori amatori și profesioniști.
Cea de-a doua editie este organizata de e-consulting, The Hub & Celula de Arta.

„Ne-a plăcut mult ideea de a crea un alt tip de spațiu de dialog și interacțiune, în care artiștii și publicul lor să se conecteze dincolo de spațiile clasice în care arta este expusă.
Art Battle reunește cele două categorii pe care ne-am concentrat încă de la debutul Celulei de Artă – publicul nou, care participă mai puțin sau chiar deloc la vernisaje, și artiștii curajoși, fie că sunt la început de drum sau deja de o vreme pe el, care nu se tem să exploreze și să experimenteze concepte și formate noi în care să împrietenească arta vizuală cu oamenii ”
– Daniel Loagăr, co-fondator Celula de Artă

(surse info, foto : comunicat Art Battle Bucharest, fb Art Battle Bucharest)

Alte Articole

Concurs, cu premii totale de 10.000 lei,  în cadrul DeltArt Camp 2024

Concurs, cu premii totale de 10.000 lei,  în cadrul DeltArt Camp 2024

9 iulie 2024

În aceste zile, la Satul Pescăresc Tradițional din Tulcea se desfățoară o tabără de sculptură și pictură intitulată DeltART Camp și potrivit ultimelor informații publicate de Primăria Tulcea, în calitate…

CISTESTE MAI MULT
Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT