Stiri din tulcea

Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“ și-a sărbătorit laureații

19 mai 2023
Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“ și-a sărbătorit laureații

Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“ și-a sărbătorit laureații

Gala Premiilor de Excelenţă ale Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“ , ce a avut loc ieri, 18 mai, la Teatrul „Jean Bart“, este unul din evenimentele organizate în această perioadă cu ocazia împlinirii a 140 de ani de existență a colegiului, cea mai veche instituţie de învățământ liceal din județul nostru.

CJ Tl Gala Excelenta CDSH mai 23 public

În cadrul evenimentului au fost premiați elevii laureați la olimpiadele şi concursurile judeţene, regionale și naţionale.

Gala a fost organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Tulcea, reprezentat de Lucian Simion, consilierul președintelui instituției, Horia Teodorescu şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, fiind prezentă Viorica Pavel, inspectorul școlar general.

CJ Tl Gala Excelenta CDSH mai 23 2 1

La 14 noiembrie 1883, în climatul de adâncă vibraţie şi efervescenţă a spiritului românesc de la sfârşitul veacului al XIX-lea, răspunzând dorinţei arzătoare a românilor nord-dobrogeni de a avea un liceu românesc, îşi deschidea porţile Gimnaziul Real de Băieţi Tulcea, cea mai veche instituție de învăţământ din Dobrogea, care, din 1996, își schimbă denumirea, devenind Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”,
scrie în comunicatul de presă remis redacției de CJ Tulcea.

Azi, 19 mai, începând cu ora 18.00, în Piaţa Civică din municipiu, va avea loc un spectacol aniversar organizat în parteneriat cu Primăria Tulcea, intitulat “CDSH-140”.

Potrivit celor publicate pe pagina oficială a Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret” Tulcea, „îmlinirea a 140 de ani de învățământ secundar la Tulcea nu este doar o sărbătoare a Haretului, ci a întregului oraș” și prin urmare, toți tulcenii sunt invitați la eveniment.

CDSH Spectacol aniversar mai 23

În program :
– Ansamblul Artistic “Baladele Deltei”,
– Ansamblul “Danubius”,
– Ansamblul Folcloric “Ghiocelul” Luncavita,
– Trupa de dans modern “The Titans” din cadrul Scolii de Dans “Let’s go Dance!”
– Invitat special ALINA EREMIA & Band
– Baloane şi artificii.

(surse info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea, fb spiruharet-tulcea.ro)