Stiri din tulcea

Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” împlinește 140 de ani – peste o săptămână încep manifestările omagiale

8 mai 2023
Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” împlinește 140 de ani – peste o săptămână încep manifestările omagiale

Colegiul Dobrogean “Spiru Haret” împlinește 140 de ani – peste o săptămână încep manifestările omagiale

Cea mai veche institutie de învăţământ din Dobrogea, Gimnaziul Real de Băieţi Tulcea, și-a deschis porţile în urmă cu 140 de ani fiind vorba de insțituția care, în anul 1996, și-a schimbă denumirea devenind Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”.

În acest an aniversar, instituția tulceană va desfășura o serie de manifestări omagiale ce va începe lunea viitoare ( 15 mai) cu evenimentul intitulat „Rolul elevilor în dezvoltarea culturii democratice a scolii-atelier de lucru” realizat în colaborare cu reprezentanții Consiliului Elevilor din CDSH şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea – de la ora 12.00, la sala LUCIAN BLAGA a Colegiului.

Joi, 18 mai 2023, de la ora 18 , la teatrul “Jean Bart”, va avea loc „Gala Premiilor de Excelenţă ale CDSH” organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Tulcea şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean – vor fi premiați elevii laureati la olimpiadele şi concursurile judeţene, regionale și naţionale . Pe lângă programul artistic, evenimentul va beneficia de prezența unui invitat special : HORATIU MALAELE.

Spectacolul aniversar “CDSH-140” este o altă manifestare importantă ce va fi organizată, în parteneriat cu Primăria Tulcea, în Piața Civică din municipiu, în data de 19 mai, începând cu ora 18.00:

– Ansamblul Artistic “Baladele Deltei”
– Ansamblul “Danubius”
– Ansamblul Folcloric “Ghiocelul” Luncavita
– Trupa de dans modern “The Titans” din cadrul Scolii de Dans “Let’s go Dance!”
– Invitat special ALINA EREMIA & Band

Alte evenimente :
– Simpozionul de referate și comunicări ale elevilor și cadrelor didactice intitulat ”De la Spiru Haret încoace…” – marți,16 mai , ora 13 , CDSH.
– Masa rotundă internațională “Limba română, blestem și binecuvântare”, organizată în parteneriat cu Asociaţia “Casa Marii Negre/Black Sea House” Constanţa, ale cărei lucrări vor avea loc la Biblioteca Judeţeană “Panait Cerna” – miercuri 17 mai 2023, începând cu ora 16.
La masa rotundă vor participa profesori, elevi, experți în educație și personalități culturale din România, Republica Moldova și Ucraina, iar tema discuției o reprezintă accesul la educație în limba română în secolul 21, respectiv limba română ca vector de exprimare a valorilor specifice spațiului cultural românesc și european.

(sursă info și foto : fb spiruharet-tulcea.ro)