Stiri din tulcea

Cod portocaliu la Tulcea până la ora 23

2 iulie 2021
Cod portocaliu la Tulcea până la ora 23

Cod portocaliu la Tulcea până la ora 23

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente valabilă pentru județul Tulcea.
Interval: 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00.

Avertizări

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.