Stiri din tulcea

Cod galben de vânt puternic, până mâine seară, în Dobrogea

17 ianuarie 2022
Cod galben de vânt puternic, până mâine seară, în Dobrogea

Cod galben de vânt puternic, până mâine seară, în Dobrogea

Întreaga țară intră sub mai multe avertizări meteo cod galben, dar și portocaliu, anunță ANM. În unele zone va fi vânt puternic, în altele va fi viscol! Avertizările sunt în vigoare timp de două zile. În Dobrogea vor intra în vigoare două coduri de vânt!

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

galbenCOD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

      Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

harta.svg

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 08 – 18 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.
În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.
În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

harta.svg

(Sursă info: meteoromania.ro, Sursă foto: playtech.ro)