Stiri din tulcea

CLUBUL DE ROBOTICĂ CODE Kids 2024 – s-a dat startul înscrierilor

14 februarie 2024
CLUBUL DE ROBOTICĂ CODE Kids 2024 – s-a dat startul înscrierilor

CLUBUL DE ROBOTICĂ CODE Kids 2024 – s-a dat startul înscrierilor

Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea îi invită pe copiii pasionați de lumea digitală, de tehnologie și roboței să vină în clubul de programare CODE Kids, înscrierile pentru această nouă generație de coderi fiind deschise până pe data de 1 martie 2024, potrivit informațiilor publicate de Biblioteca Județeană din municipiu.

La cursurile de programare organizate de instituția citată pot participa copii cu vârsta între 10 și 14 ani, iar cei interesați pot suna la telefonul 0240/513.833, interior 20, de luni până vineri între orele 8 – 16 sau pot veni la sediul bibliotecii (strada Isaccei, numărul 16 A ), la Centrul pentru Copii și Tineret, et. II.

Biblioteca e mai cool decât îți poți imagina! ,
scriu organizatorii pe pagina oficială a bibliotecii, unde putem găsi și motivele pentru care copiii ar fi interesați să intre în acest club de robotică :

– Programarea este limbajul viitorului în orice meserie
– Devii mai bun la matematică și la limba engleză
– Te ajută să gândești logic și structurat
– Dezvoltă creativitatea și imaginația
– Poți deveni creator de conținut.

Despre Code Kids România:

Codekids Romania site
Prin proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice” se dorește crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri, bibliotecari și voluntari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

(surse info, foto : fb bibliotecatulcea, codekids.ro)