Stiri din tulcea

Clarificări privind accesul tulcenilor pe faleza Ivan Patzaichin

25 iulie 2023
Clarificări privind accesul tulcenilor pe faleza Ivan Patzaichin

Clarificări privind accesul tulcenilor pe faleza Ivan Patzaichin

Faleza rămâne deschisă și accesibilă pentru plimbări și relaxare și este important de subliniat faptul că niciodată nu a fost stabilit un tarif pentru accesul cetățenilor pe faleza din Tulcea, scrie în comunicatul de presă transmis redacției de Consiliul Județean Tulcea, instituția dorind astfel să clarifice faptul că nu se va impune niciun tarif pentru accesul pe faleza Ivan Patzaichin și că toți locuitorii și vizitatorii se pot bucura de faleză fără costuri suplimentare.

Instituția județeană a menționat că s-a înțeles într-un mod eronat că tariful aplicat exclusiv pasagerilor care utilizează infrastructura portuară ar fi valabil și pentru cetățenii care se plimbă pe faleză.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al AZL Sulina, care a stabilit că nu se va percepe nicio taxă pentru utilizarea infrastructurii de îmbarcare și debarcare a pasagerilor, în cazul navelor și ambarcațiunilor care efectuează transport în comun.

Potrivit sursei, zilele trecute au fost montate băncuțe și coșuri de gunoi, un număr limitat pentru deschidere iar în perioada următoare, se va parcurge procedura de licitație pentru alte diverse articole de mobilier urban, care să îmbunătățească vizual aspectul falezei.

De curând, mai exact de pe data de 10 iulie, a fost preluată administrarea digului portului Tulcea, de la Apele Române către Consiliul Județean Tulcea.
Această preluare reprezintă o îmbunătățire a falezei conform solicitărilor tulcenilor, cu accent pe mărirea spațiilor verzi și sistematizarea lor.

Încercăm să aducem faleza la un nivel foarte bun pentru tulceni, pentru turiști și pentru operatorii economici din zonă.

„Am reușit să realizăm transferul din administrarea Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați către Consiliul Județean Tulcea, iar ulterior am preluat și partea orizontală a portului de la Primăria Municipiului Tulcea.
Consider că faleza și portul din Tulcea reprezintă pentru mine cele mai semnificative realizări ca președinte al Consiliului Județean Tulcea, realizări care au fost duse la bun sfârșit.
Cu gândul că noi, cei din Tulcea, am fost cei care am avut inițiativa pentru investițiile în construcția podului, acum portul, iar în viitor urmează Sala Polivalentă și Spitalul Județean de Urgență Tulcea, putem spune că până la sfârșitul anului viitor vom finaliza aceste importante investiții planificate în ultimii ani.
Sunt multiple proiecte în desfășurare, nu voi enumera toate reușitele noastre, însă aceste investiții fundamentale contribuie la dezvoltarea județului nostru pe mai multe direcții.
Faleza Ivan Patzaichin Tulcea reprezintă o investiție reper pentru județul nostru, iar eu sper că festivalul Delta Waves Fest să marcheze această inaugurare așa cum se cuvinte, întrucât acest lucru se face o dată în viață”,

a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Inaugurarea Falezei „Ivan Patzaichin” Tulcea – Delta Waves Fest va avea loc în ultimul weekend din această lună, în perioada 28 – 30 iulie.

(surse info, foto : comunicat de presă CJ Tulcea, fb TeoHoria)