Stiri din tulcea

Cîțu: Nu carantinăm Capitala, dar mergem pe ideea să introducem certificatul verde și în magazine

14 octombrie 2021
Cîțu: Nu carantinăm Capitala, dar mergem pe ideea să introducem certificatul verde și în magazine

Cîțu: Nu carantinăm Capitala, dar mergem pe ideea să introducem certificatul verde și în magazine

Premierul demis Florin Cîțu a spus astăzi că nu ia în calcul carantinarea Capitalei și a județului Ilfovul, însă vrea „cât mai rapid” acces doar cu certificat verde COVID la „toate activitățile economice”, inclusiv la magazine: „Nu e o restricționare, e doar o triere.”, a mai declarat premierul astăzi, la finalul ședinței de Guvern, relatează presa centrală!

Întrebat despre o posibilă carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, Cîțu a spus, la finalul ședinței de joi a Guvernului, că nu ia în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut.

În schimb, spune el, a discutat în Guvern introducerea certificatului verde COVID pentru acces la toate activitățile economice. Asta ar putea însemna inclusiv acces la magazin cu certificatul verde COVID care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult… A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru… Cred că acum pasul următor ar fi introducerea certificatului verde cât mai rapid!

Întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricționa accesul în magazine, premierul demis a spus:

Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine. Și la doctor dacă te duci, te testezi.

Cîțu a adăugat că această decizie se poate lua în Parlament prin depunerea de amendamente la ordonanța de urgență privind certificatul verde UE, a cărei lege de aprobare este în Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat!

(Sursă info: hotnews.ro, digi24.ro, alephnews.ro, Sursă foto: mediafax.ro)