Circa 80 de ha de vegetație uscată afectate de flăcări, în acest weekend.

30 octombrie 2023 | Eveniment
Circa 80 de ha de vegetație uscată afectate de flăcări, în acest weekend.

Circa 80 de ha de vegetație uscată afectate de flăcări, în acest weekend.

 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea, au desfășurat în perioada 28-29 octombrie 2023, 22 de misiuni, dintre care 5 incendii, 14 cazuri SMURD și 3 alte intervenții, iar în ceea ce privește incendiile, 3 dintre ele au afectat aproximativ 80 de ha de vegetație uscată, conform datelor publicate în buletinul informativ emis azi de ISU Delta Tulcea.

Sâmbătă, 28 octombrie, în jurul orei 11:40, salvatorii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Văcăreni, județul Tulcea.
Către locul intervenției s-au deplasat 2 echipaje, din cadrul Secției de pompieri Măcin, cu 2 autospeciale de stingere.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum la vegetația uscată.
În urma focului, au ars aproximativ 40 ha de vegetație uscată.

Duminică, 29 octombrie, prin apel la numărul unic de urgență 112, a fost solicitat ajutorul pompierilor militari pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată produse în localitatea Plauru, județul Tulcea, cu potențial de propagare a focului la o pădure aflată în apropiere.

Salvatorii au acționat prin metode specifice la localizarea celor două incendii în timp operativ, reușind să oprească flăcările înainte ca acestea să se extindă la pădure.
Intervenția pompierilor a fost finalizată în jurul orei 23:30, iar suprafața afectată de flăcări este de aproximativ 40 ha.
Din primele cercetări efectuate, cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

Intervenții SMURD
Paramedicii au intervenit în 14 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la unitățile medicale din județ.

Asistență persoane
În 3 cazuri, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală de urgență în diferite situații.

Și vineri, 27 octombrie, pompierii tulceni au luptat cu un incendiu izbucnit în Jurilovca, la un depozit de furaje și un saivan pentru adăpostirea animalelor, și care risca să se extindă la o locuință și alte anexe gospodărești.

ISU Tl incendiu depozit furaje Jurilovca oct 23

Au intervenit salvatorii Stației de Pompieri Babadag alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Jurilovca cu două autospeciale de stingere (una din cadrul Stației de Pompieri Babadag și una a SVSU Jurilovca) dar și o cisternă cu apă pentru realimentarea autospecialelor de intervenție.

Din fericire, în scurt timp incendiul a fost localizat și astfel a fost limitat riscul de extindere a flăcărilor la anexele învecinate și o locuință, iar incendiul a fost lichidat după aproximativ 2 ore și jumătate când pompierii s-au asigurat că toate focarele au fost stinse și nu mai prezintă pericol de aprindere.
În urma evenimentului au ars aproximativ 300 de baloți de furaje și un saivan. Nu au fost surprinse de incendiu animale și nici nu au fost înregistrate victime.
Cauza probabilă de producere a incendiul a fost autoaprinderea furajelor.

(surse info și foto : buletine informative ISU Tulcea)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT