Circa 2,1 milioane de euro investiți de Consiliul Județean Tulcea în infrastructura de sănătate

6 decembrie 2023 | Sanatate
Circa 2,1 milioane de euro investiți de Consiliul Județean Tulcea în infrastructura de sănătate

Circa 2,1 milioane de euro investiți de Consiliul Județean Tulcea în infrastructura de sănătate

Proiectul „Cross-border Health Infrastructure – Infrastructura transfrontalieră de sănătate” HEALTH/4.1/1, finantat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, a ajuns la final, azi, 6 decembrie 2023, având loc conferința de închidere a proiectului, după cum a anunțat Consiliul Județean Tulcea, în calitate de Beneficiar Lider.

CJ Tl conferinta final proiect de sanatate 6 dec 23

Proiectul a beneficiat de un buget total de aproximativ 4,3 milioane Euro, dedicat reabilitării și dotărilor medicale din cele 4 instituții spitalicești implicate: Spitalul Județean de Urgență Tulcea, Spitalul Orășenesc Măcin, Spitalul Central Municipal Izmail și Spitalul Dunărean al Regiunii Odesa.

CJ Tl buget proiect transf sanatate dec 23

Pe lângă Consiliul Județean Tulcea, părțile implicate, care au gestionat acest buget, au fost Primăria Măcin, Primăria Izmail, Spitalul Regional Dunărean al regiunii Odesa și Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea Dunărea de Jos.

Bugetul alocat Consiliului Județean Tulcea, în cuantum de aproximativ 2,1 milioane de euro a fost destinat reabilitării și dotării stației centrale de sterilizare, reabilitării sălii centrale de ortopedie și implementării sistemului de telemedicină, parte a acordului de cooperare româno-ucrainean.

Potrivit sursei, proiectul, ce s-a implementat pe o perioada de 57 luni, contractul de finanțare fiind semnat pe 25.03.2019, este important în relația bilaterală româno-ucraineană, atingând obiective investiționale comune din zona infrastructurii medicale și nu numai.

În plus, proiectului i-a fost confirmat meritul de a reuși consolidarea relațiilor de lucru dintre administrația Primăriei Izmail și Consiliul Județean și a relațiilor parteneriale cu ceilalți beneficiari implicați.

Publicului prezent la acțiune i-au fost prezentate principalele obiective investiționale atinse și modul cum acestea au schimbat în bine actul medical și serviciile aferente în spitalele beneficiare.

Luările de cuvânt ale invitaților au punctat importanța factorului uman în derularea implementării și capacitatea profesională a echipei de implementare de a gestiona provocările apărute pe parcurs – cele mai evidente fiind pandemia COVID și războiul din Ucraina.

În urmatoarea programare Interreg NEXT România-Ucraina 2021-2027, în baza cooperării dintre admininistrațiile celor două regiuni, județul Tulcea și regiunea Odesa – districtul Izmail, sunt preconizate depuneri a mai multor cereri de finanțare care vor fructifica relațiile de cooperare și experiența dobândită în implementare.

(sursă info și foto : fb ConsiliulJudeteanTulcea)

Alte Articole

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

11 iulie 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat listele cu punctele de PRIM AJUTOR din municipiul Tulcea și din celelalte localități tulcene, ce funcționează în perioadele de caniculă pentru persoanele…

CISTESTE MAI MULT
Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

10 iulie 2024

  Pe lângă temperaturile mari pe care trebuie să le suportăm în aceste zile caniculare, este foarte important să nu uitam de radiațiile ultraviolete și deci de riscurile expunerii la…

CISTESTE MAI MULT