Stiri din tulcea

Cinci ambulanțe navale, de urgență, pentru Delta Dunării!

19 iulie 2021
Cinci ambulanțe navale, de urgență, pentru Delta Dunării!

Cinci ambulanțe navale, de urgență, pentru Delta Dunării!

Serviciul de Ambulanță al Județului Tulcea va fi dotat cu 5 ambulanțe navale, după ce managerul a făcut apel de urgență către prefect:

„Da, am cerut neapărat să ne ajute pentru turiști mai ales! Avem numai una în funcțiune, două sunt în reparații! Avem nevoie la Sulina, în special. Ajungeam târziu la intervenții! Nu știu când vor ajunge exact, sper într-o lună, două maxim! Să distribuim una la Sulina, patru la Crișan, vedem!”, a declarat pentru Radio Delta managerul SAJ Tulcea, doctor Ali Kilo Salah Eddin.

„Analizând Nota de Fundamentare nr.5123 din 12.07.2021 întocmită de Serviciul de Ambulanță Tulcea privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor de investiţii pentru dotarea cu ambarcaţiuni de urgenţă medicalizate, luând în considerare faptul că majoritatea localităţilor din Delta Dunării sunt izolate, iar accesul nu poate fi realizat pe căi de comunicaţii terestre, intervenţiile şi misiunile medicale realizându-se pe Dunăre şi pe căile navigabile interioare, se constată necesitatea achiziționării a 5 ambarcaţiuni de urgență medicalizate la nivelul Serviciului de Ambulanță Tulcea, în vederea desfăşurării în condiţii optime a activităţilor privind asigurarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească în Delta Dunării. Art.2 Serviciul de Ambulanță Tulcea poatedemara procedurile legale pentru obținereafondurilornecesare achiziționăriiambarcațiunilormedicalizate destinate intervenţiilorşi misiunilor medicaleîn zonele rurale greu accesibile dinDelta Dunării,specificate în Nota de Fundamentare nr.5123 din 12.07.2021anexată la prezenta Hotărâre,a căror valoare estimată este de 28.560 mii lei”, se precizează în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea luată astăzi și transmisă de Prefectura Județului Tulcea!

(foto arhiva)