Stiri din tulcea

Cîmpeanu: Viitorul an școlar va fi mai lung

12 ianuarie 2022
Cîmpeanu: Viitorul an școlar va fi mai lung

Cîmpeanu: Viitorul an școlar va fi mai lung

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că viitorul an școlar va avea o perioadă de cursuri mai lungă decât actualul an! Anunțul a fost făcut aseară la un post de știri:

Ar putea începe mai devreme, posibil între 3 și 11 septembrie și ar putea să se termine mai târziu… va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune acum

a dezvăluit ministrul Cîmpeanu, aseară la Digi24, citează Mediafax.

Propunerea ministrului va fi analizată de specialiști în perioada următoare și apoi vor fi anunțate datele oficiale de începere și de încheiere ale viitorului an școlar. Structura acestui an școlar nu va fi modificată, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Aseară la Digi24, ministrul Educației a mai vorbit și despre Educația de Mediu, noua disciplină care se va studia la clasele primare din anul școlar 2023-2024, dar și despre Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, program în care mii de școli din mediul rural din țara noastră vor beneficia de bani europeni prin PNRR, pentru a-i investi în copii, astfel încât aceștia că nu-și mai abandoneze studiile. Școlile care vor depune proiecte pentru acești bani, vor putea acorda copiilor meditații, tabere școlare sau burse sociale, astfel încât părinții să fie stimulați să-și trimită copiii la școală!

Foto: antena3.ro