Principalele declarații ale lui Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației:

  • Am trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului școlar și metodologia, în sensul în care se micșorează numărul de note necesar încheierii mediei unui elev. Mediile pot fi încheiate după revenirea elevului în școală, chiar dacă aceasta va avea loc în semestrul al doilea. Astfel, încheierea mediei se poate face și pe semestrul al doilea.
  • Elevii de clasa a opta vor avea o teză mai puțin, la fel și cei de liceu (de la patru teze la trei). Elevii de clasa a cincea, a șasea și a șaptea vor susține tezele la Limba română și Matematică, este greu să alegi între cele două materii.
  • Un al treilea ordin de ministru e pregătit pentru semnare. Se referă la începerea școlii din 8 noiembrie. Va începe școala și în sistemul de învățământ de stat și în privat.
  • Este în curs de derulare ședința CNSU, prin care se propune modificarea ordinelor anterioare în acest sens. Pe parcursul acestei zile, vor exista ședințe în fiecare școală și grădiniță, prin care să se decidă reluarea cursurilor din 8 noiembrie. Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-urile inspectoratelor școlare, pentru fiecare unitate de învățământ.
  • Dacă dincolo de rata de vaccinare, există probleme cu resursa umană, de exemplu profesori în carantină, se va putea face o cerere la nivelul școlii pentru ca școala să rămână în online, dacă are o rată de vaccinare de peste 60%.
  • Rata de vaccinare de peste 60% exista în 54% dintre școlile și grădinițele României, la stat și la privat. Ziua de vineri va fi considerată zi de referință pentru publicarea listei de vaccinare la nivelul unităților de învățământ. În București, în acest moment, 69 de școli au rata de vaccinare peste 60%. În București, la nivelul tuturor școlilor, avem peste 70% rata de vaccinare. Erau 441 de școli și grădinițe care vineri aveau o rată de vaccinare mai mare de 60%.
  • Rata de vaccinare este mai mare în rândul liceelor, apoi grădinițele, apoi școlile gimnaziale. Există posibilitatea rămânerii în online, pe baza unei solicitări a Consiliului de Administrație al unității de învățământ.
  • Școlile care au o rată de vaccinare sub 60% vor începe școala în sistem online

Potrivit declaraţiilor ministrului Educaţiei, în judeţul Tulcea, conform listei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, 30 de unităţi şcolare nu îşi vor putea deschide luni porţile pentru elevi şi vor trebui să reia cursurile în format online, până când vor avea personal vaccinat de peste 60%!

TULCEA_vaccinare cadre

(sursă info: biziday.ro)