Cetatenii ucraineni pot primi o alocație financiară pe baza actului de identitate

10 mai 2022 | Actualitate
Cetatenii ucraineni pot primi o alocație financiară pe baza actului de identitate

Cetatenii ucraineni pot primi o alocație financiară pe baza actului de identitate

7300 de ucraineni au primit sprijin financiar în prima săptămână de implementare a Programului de asistență financiară de urgență pentru refugiații din Ucraina, potrivit informațiilor  transmise de Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea

Proiectul a fost lansat pentru a veni în ajutorul persoanelor care au fugit din calea conflictului armat din tara vecină.

Alocația financiară, acordată în baza unui act de identitate le va ajuta să-și acopere o parte din nevoi, în această perioadă incertă, scrie pe site-ul crucearosie.ro, , unde cetățenii ucraineni aflati pe teritoriul Romaniei vor găsi si linkul unde pot aplica pentru acest program de asistență financiară .

Programul este finanțat de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

Cetățenii ucraineni sunt rugați să furnizeze un act de identitate emis de autorități ca parte a procesului de înregistrare digitală.

Directorul general al Crucii Roșii Române, domnul Ioan Silviu Lefter, declară:

„Crucea Roșie Română continuă să acționeze pentru a acorda ajutor esențial persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Pe lângă sprjinul cu alimente de bază, articole de primă necesitate, produse de igienă, servicii medicale și de asistență psihologică, precum și diseminarea de informații prin call center, începem să oferim și asistență financiară pentru a ajuta oamenii care au pierdut atât de mult. Crucea Roșie Română este mândră să folosească un sistem inovator de accesare a acestor fonduri printr-o aplicație digitală pentru telefoane care permite înregistrarea solicitanților, indiferent unde se află în România.”

Managerul de operațiuni al IFRC pentru România, dna Dorothy Francis, a declarat:

„Deja am primit feedback de la persoanele care s-au înregistrat; acestea apreciază ușurința cu care pot accesa ajutorul, indiferent de locul în care se află. O femeie ne-a trimis un mesaj prin SMS pentru a spune că a izbucnit în lacrimi de bucurie atunci când a primit mesajul că i se va acorda ajutorul. Oamenii sunt atât de recunoscători pentru acest sprijin!”

Crucea Roșie Română promovează astfel de programe de asistență financiară pentru că ele dau posibilitatea persoanelor afectate de criză să ia propriile decizii cu privire la tipul de ajutor de care au nevoie, diversifică modalitățile de ajutor și sprijină piețele locale.

Persoanele care fug de conflictul din Ucraina și care locuiesc în România, pot afla mai multe informații despre programul financiar și despre cum se pot înregistra, vizitând paginile de internet ukrainefinancialassistance.ifrc.org sau crucearosie.ro

 

(sursă info / foto: crucearosie.ro / fb Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT