Stiri din tulcea

Ceremoniile de deschidere a anului școlar vor fi permise, dar în anumite condiții

20 august 2021
Ceremoniile de deschidere a anului școlar vor fi permise, dar în anumite condiții

Ceremoniile de deschidere a anului școlar vor fi permise, dar în anumite condiții

Organizarea ceremoniilor de deschidere a anului școlar, pe 13 septembrie, va fi permisă, dar cu îndeplinirea mai multor condiții, a anunțat, astăzi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, relatează edupedu.ro.

Ministrul a declarat că astfel de evenimente pot avea loc în spații exterioare, dar cu o durată limitată la maxim o oră și jumătate și cu obligativitatea purtării măștii. Ministrul a mai precizat, totodată, că masca va fi obligatorie, la ceremoniile de deschidere, chiar dacă acestea au loc în exterior.

Pentru că școala începe pe 13 septembrie, avem în vedere posibilitatea organizării ceremoniilor de deschidere a anului școlar în spații exterioare, cu mască de protecție și cu durată limitată la o oră – o oră și jumătate. Este vorba de aglomerări, să le putem permite, dar pentru a proteja elevii și personalul din învățământ, să fie în spațiu exterior și cu mască. Chiar dacă nu avem în vedere obligativitatea purtării măștii de protecție în incinta școlilor (n.red.: în spațiile deschise, conform altor declarații ale miniștrilor, potrivit cărora masca rămâne obligatorie în interior) odată cu deschiderea anului școlar. Dar este un moment special, în care se creează aglomerări, sunt și elevii de vârstă mică în număr mare, părinți. Și în această situație vă spunem încă de pe acum că se va putea face, dar cu aceste două condiții – mască de protecție și durată limitată de timp.

a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat în cadrul aceleași conferințe de presă că masca va rămâne obligatorie în școli pe timpul anului școlar, dar nu și în spațiile deschise.

(sursă info și foto: edupedu.ro)