Stiri din tulcea

Ceremoniale organizate la Tulcea, cu ocazia Zilei Marinei Române

11 august 2023
Ceremoniale organizate la Tulcea, cu ocazia Zilei Marinei Române

Ceremoniale organizate la Tulcea, cu ocazia Zilei Marinei Române

Luni, 14 august 2023, începând cu ora 10.00, în cadrul festivităților dedicate Zilei Marinei Române, Garnizoana Tulcea împreună cu Prefectura Tulcea vor organiza un ceremonial militar și religios dedicat eroilor marinari la Cimitirul Eroilor din municipiul Tulcea, potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului – Județul Tulcea.

După prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea imnului național, vor avea loc o Binecuvântare și o Rugăciune pentru poporul român oficiate de preotul militar/ civil – rugă și închinare pentru eroii neamului, urmate de alocuțiuni ale oficialităților locale, depuneri de coroane de flori la Osuarul Eroilor și defilarea gărzii de onoare.

Tot luni, 14 august, de Ziua Recunoștinței, marinarii militari vor depune coroane de flori în memoria eroilor marinari, în cadrul unui ceremonial organizat în Portul Militar Tulcea, conform Statului Major al Forțelor Navale Române.

Fortele Navale Ro Ziua Recunostintei 14 aug

Astfel de ceremonii militare și religioase, prin care se va aduce un omagiu eroilor care și-au sacrificat viața în slujba Patriei, vor fi organizate și la Constanța, Mangalia și Brăila.

La Tulcea, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită marți, 15 august, între orele 10.00-13.00, pe faleza Ivan Patzaichin, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri marinărești.

(surse info, foto : Prefectura Tulcea, navy.ro)