Stiri din tulcea

Centre educative și de detenție pentru minori pentru toate regiunile din țară

1 martie 2024
Centre educative și de detenție pentru minori pentru toate regiunile din țară

Centre educative și de detenție pentru minori pentru toate regiunile din țară

Printr-un proiect legislativ adoptat în această săptămână, parlamentul a stabilit că vor exista centre educative și de detenție pentru minori în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare din România și că în cadrul lor se va organiza o secție specializată în tratarea și reabilitarea persoanelor condamnate care sunt dependente de droguri, notează avocatnet.ro.

Județul nostru apartine de Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care grupează, pe lângă Tulcea, și județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați și Vrancea.
Potrivit inițiatorilor, delincvența juvenilă reprezintă una din cele mai mari probleme sociale cu care se confruntă România la ora actuală. În condițiile actuale, un minor care comite o infracțiune nu beneficiază de atenția necesară a statului și de programele de reabilitare, poate recidiva și poate deveni un pericol pentru societate, ca adult.

În ceea ce privește persoanele condamnate care sunt dependente de droguri, proiectul de lege stabilește ca în aceste centre educative și de detenție să existe și o secție specializată în tratarea, recuperarea, reabilitarea și reinserția socială a persoanelor condamnate care sunt dependente de consumul de substanțe psihoactive.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie, mai întâi, adoptat în Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

( surse info, foto : avocatnet.ro, anp.gov.ro)