Stiri din tulcea

Cel puțin cinci răniți în explozia de la Petromidia Năvodari!

2 iulie 2021
Cel puțin cinci răniți în explozia de la Petromidia Năvodari!

Cel puțin cinci răniți în explozia de la Petromidia Năvodari!

Crește numărul persoanelor care ar fi fost rănite în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, relatează Digi24. Astfel, numărul victimelor a ajuns la cinci! Este vorba despre încă o persoană cu traumatism la picior și o alta cu arsuri minore. Primele informații anunțau trei răniți, unul cu arsuri pe 45% din corp, unul cu traumatism lombar și încă unul cu arsuri la față. Totodată, o persoană este dată dispărută.

Petromia a informat că incidentul s-a produs la instalația de hidrofinare petrol motorină.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinariei Petromidia, în cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului.”, a transmis compania relatează Digi24.

La fața locului au fost trimise forțe din patru județe! Astfel, de la ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere, de la ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere, de la ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere cu 11 subofițeri, iar de la ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și Raed Arafat se aflau în vizită de lucru pe litoral astăzi. Astfel, aceștia și-au întrerupt activitatea și au ajuns de urgență la Midia Năvodari.

Impactul asupra mediului poate fi major, a declarat ministrul mediului Tanczos Barna în direct la Digi24. Din primele evaluări ale ANM norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm, a adăugat minstrul. El a precizat că la fața locului se află un laborator mobil pentru a se monitoriza calitatea aerului. Norul de fum a putut fi observat de la o distanță de 10 kilometri și a fost văzut și de turiștii aflați în Mamaia și de locuitorii din Corbu și Vadu!

Știre în curs de actualizare!
(sursă foto: Digi24)