Cel puțin 370 de tineri NEETs șomeri vor beneficia de un proiect anunțat de AJOFM Tulcea

4 august 2022 | Social
Cel puțin 370 de tineri NEETs șomeri vor beneficia de un proiect anunțat de AJOFM Tulcea

Cel puțin 370 de tineri NEETs șomeri vor beneficia de un proiect anunțat de AJOFM Tulcea

 

Proiectul ’’MASuri de ocupare și antreprenoriat pentru TineRii NEETs – MASTER NEETs’’ este implementat, în parteneriat, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (Partener 1), S.C. Global Commercium Development S.R.L, în calitate de beneficiar, și Asociația ASCEND (Partener 2).

Până în luna noiembrie 2023, prin acest proiect se dorește creșterea gradului de ocupare și a nivelului de competențe a cel puțin 371 tineri NEETs, adică fără un job şi neîncadraţi în educaţie sau formare, șomeri, cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunea Sud Est, prin asistare complexă & integrată (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.).

Obiectivele specifice:

O1. Îmbunatățirea nivelului de competențe profesionale pentru cel puțin 190 de tineri NEETs din cele regiunea Sud Est vizată de proiect, prin participarea acestora la programe de formare profesională a adulților, ținându-se cont de oportunitățile de ocupare si cerințele potențialilor angajatori ce activează în această regiune.

O2. Facilitarea accesului la servicii specializate, pentru stimularea ocupării, în rândul a cel puțin 371 de tineri NEETs, din regiunea Sud Est vizată de proiect, printr-o abordare integrată – personalizată.

O3. Facilitarea dezvoltării de activitâți antreprenoriale de către tinerii NEETs, prin oferirea de suport integrat (formare antreprenorială, consiliere, ajutor de minimis etc.) pentru implementarea a cel puțin 10 afaceri, în regiunea Sud Est vizată de proiect.

Grupul țintă al acestui proiect este format din 371 tineri NEETs provenind din regiunea Sud-Est, cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați și profilaţi la Serviciul Public de Ocupare, din care:

– 75 din zona rurală
– 38 de romi
– cel puțin 112 vor fi tineri NEETs care au niveluri de ocupabilitate C și D, respectiv “greu ocupabil” și “foarte greu ocupabil”

Valoarea totală eligibilă a proiectului ’’MASuri de ocupare și antreprenoriat pentru TineRii NEETs – MASTER NEETs’’ este de 4.949.211,22 lei ( din care 4.460.884,99 lei – finanțare nerambursabilă)

(sursă info și foto : fb AJOFMTULCEA)

Alte Articole

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

O nouă acțiune umanitară a jandarmului tulcean Sorin Andrici

24 mai 2024

În data de 30 mai 2024, jandarmul Sorin Andrici va lua startul la Campionatul Mondial de 48 de ore din Ungaria, însă nu va alerga doar pentru el, ci va…

CISTESTE MAI MULT
Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

Tulcea ONG Fest, azi, în Piaţa Civică din municipiu

17 mai 2024

Cea de a VIII-a ediţie a evenimentului TulceaONGFest, organizat în cadrul ediţiei cu numărul 23 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) 2024, va începe azi, 17 mai 2024, de la…

CISTESTE MAI MULT