Stiri din tulcea

Ce evenimente de sărbătoare sunt programate în aceste zile la Târgul de Crăciun din municipiu?

15 decembrie 2023
Ce evenimente de sărbătoare sunt programate în aceste zile la Târgul de Crăciun din municipiu?

Ce evenimente de sărbătoare sunt programate în aceste zile la Târgul de Crăciun din municipiu?

 

Seria de programe artistice ce vor avea loc zilnic la Târgul de Crăciun din centrul municipiului a debutat ieri, când a avut loc un concert de colinde pregătit de Ansamblul Baladele Deltei, al doilea după cel ce a avut loc de Sf. Nicolae, când a fost inaugurat și iluminatul festiv, după cum a anunțat Primăria Tulcea.

Primaria Tl colinde Ansamblul BD dec 23

Administrația locală a promis anterior că vor urma și alte evenimente artistice în Piața Civică cu ocazia sărbătorilor de iarnă și în acest sens a publicat programul din acest weekend și a menționat că, pe tot parcursul săptămânii viitoare, vor avea loc și ateliere tematice pentru copii (pictură, desen decorațiuni de Crăciun), activități în care sunt implicați elevii Liceului de Arte „George Georgescu”, Cercetașii României – Lotus Tulcea, precum și voluntarii „O facem Tulcea”.

Astfel, tulcenii care vor vizita Târgul de Crăciun se vor putea bucura și de programele artistice ale unor coruri și ansambluri locale, dar vor fi și invitați speciali.

Azi, 15 decembrie, de la ora 17.00 , va cânta corul „Cantus Libera” al Colegiului Național „Spiru Haret” .

Mâine, 16 decembrie, de la ora 15.00 va fi un moment artistic marca Palatul Copiilor : realizat de un grup de elevi coordonat de prof. de dans Laura Cristea, de la ora 15.30 va cânta corul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ciucurencu” Tulcea, iar invitatul special va fi Valentin Sanfira, de la ora 16.00.
Duminică, 17 decembrie, Ansamblul Baladele Deltei al Primăriei Tulcea va reveni în Piața Civică cu spectacolul de colinde „Leru-i ler”.

Printre invitații de săptămâna viitoare se află Ducu Bertzi și trupa ZAGHEN.
Târgul de Crăciun din Piața Civică este organizat de S.C. Agropiete Tulcea S.A.

În ceea ce privește grupurile care vor să colinde pe străzile orașului, acestea sunt binevenite dar nu cu boxe și zgomot infernal.
Primăria Tulcea a reamintit că deranjarea ordinii și liniștii publice se sancționează contravențional iar ca măsură complementară, se confiscă bunurile care perturbă liniștea publică.

Primaria Tl colinde zgomotoase dec 23
Direcţia De Poliţie Locală a sancționat deja mai multe grupuri sosite din diverse județe iar sesizările privind astfel de activități „zgomotase” se pot face la dispeceratul Poliției Locale Tulcea la numărul 0340-992.

Nu vom tolera prezența acestor grupuri în Municipiul Tulcea !

(surse info,  foto : fb primariatulcea, fb stefan.ilie.tulcea)