Stiri din tulcea

Ce este EUROPASS?

15 martie 2021
Ce este EUROPASS?

Ce este EUROPASS?

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau a unui anumit curs pe care doriți să-l urmați, Europass vă poate fi de ajutor, deoarece este „un set de instrumente și informații online gratuite care vă ajută să gestionați fiecare pas din procesul de învățare și dezvoltare.” după cum scrie pe site-ul europa.eu

Europass oferă informații cu privire la studiile și munca în țările din Europa, indicând link-uri către diverse surse europene și naționale relevante prin a căror accesare se pot găsi cursuri, locuri de muncă, îndrumare și sprijin în ceea ce privește validarea și recunoașterea calificărilor.
Informația se află și pe pagina de socializare a AJOFM Tulcea unde este preluată o postare Eures România care prezintă în detaliu instrumentele pe care le oferă Europass prin care putem înregistra într-un singur loc experiențele și realizările pe plan educațional, profesional sau personal .
În „Profilul Europass” de exemplu putem crea diferite CV-uri și scrisori de intenție, putem afla cum să ne prezentăm competențele și calificările și putem gestiona documentele conexe.
În plus :
– Datele digitale Europass: vă permit să primiți și să transmiteți mai departe titlurile, diplomele și certificatele digitale obținute de la instituții de învățământ și formare profesională. Este un sistem online gratuit și securizat;
– Transferul simplu al informațiilor dumneavoastră de la EURES pentru a vă crea profilul Europass sau vice-versa, pentru căutarea de locuri de muncă disponibile în EURES;
– Informații utile și link-uri către serviciile din UE și naționale care vor contribui la sprijinirea dezvoltării dumneavoastră sau a parcursului dumneavoastră de învățare.
Furnizorii de servicii de educație, lucrătorii de tineret, factorii de decizie, profesioniștii din domeniul orientării profesionale și angajatorii pot găsi, de asemenea, servicii Europass relevante care le pot aduce beneficii.